fbpx

Spændende nyt fra Sejlsportsligaen - med i DIFs store DM-uge

Dansk Idrætsforbund har indført en DM-uge - næste år i uge 25 i Aalborg, hvor man forsøger at samle flest mulige sportsgrene, som hver især kårer deres Danmarksmester. Lige nu vil over 20 sportsgrene være repræsenteret, og målet er blandt andet at få mest mulig - også gerne TV-opmærksomhed på de mange DMer, som der bliver kæmpet om herhjemme.

Sejlsporten vil også være repræsenteret i DM-ugen, hvor DS har peget på Sejlsportsligaen, som dermed kårer en Danmarksmester 2022, på baggrund af 1. (KAS) og 2. stævne (Aalborg). 

Som en del af finalesejladserne d. 26. juni, vil der blive sejlet FINAL 4, som er et format, hvor de fire bedste placerede klubber efter de to stævner, sejler en kort, intens og afgørende finale. Efterfølgende overrækkes DIF/DM medaljer. 

Men ud over dette spændende tiltag, så fortager man yderligere struktur ændringer til den kommende sæson:

  • Strukturændringer, som betyder vi kårer både en DM + ’CHAMPION of the year’ vinder i 2022,
  • Youngsters KLUBHOLD og WOW KLUBHOLD kan nu deltage som faste besætninger på lige fod med andre hold i 2. division og sejle om en oprykning til 1. division i 2023,
  • Blue Brothers får deres egne stævnedage.

Champion of the year
Champion of the year kåres på bagrund af alle fire stævner med finale i Aarhus – også afviklet med FINAL 4. Vinderen sendes videre til deltagelse i Sailing Champions League.

Sailing Champions League
Der gives fra en til fire pladser til Sailing Champions League (SCL, red.), afhængig hvor mange kvalifikationsstævner der bliver, og de fordeles således: En plads til SCL = vinder af Champion of the year, to pladser til SCL = Champion of the year + DM vinder, tre pladser = Første + andenpladsen ved Champion of the year + DM vinder.

Flere hold i Sejlsportsligaen
For at motivere flest mulige ungdomssejlere og kvindebesætninger, er det i 2022 muligt at stille op med to klubhold i Sejlsportsligaen enten et WOW-klubhold eller et Youngsters-klubhold. For begge gælder det, at de deltager på lige fod med andre klubhold i 2. division. Tilmelding foregår som andre 2. divisionshold. Disse hold kan rykke op i 1. division i 2023, hvis de slutter i top 5 i 2022 udgave af 2. division. 

Således kan én klub få flere hold i 1. division, såfremt disse er liga klubhold, WOW klubhold eller Youngsters klubhold.

Blue Brothers går LIVE
Endelig kan arrangørerne bag Sejlsportsligaen byde Blue Brothers velkommen i Ligaens efterhånden store familie. Blue Brothers bliver inviteret til at sejle om fredagen før 2. divisionsstævnerne. Blue Brothers sejler et ’light liga-format’. Lidt længere baner, lidt mere hygge og introduktion af ’rødvindsreglen’ i stedet for et set-up med umpire/baneteam. Det er først til mølle med tilmelding, og vi sender information ud på vores kanaler når vi har tilmeldingen klar. Det koster 1800 kr. pr båd, 60 +/- år og med fire til fem om bord.
★ Tursejlads

★ Undgå grundstødning på sommerturen

Kapsejlads

EM amok - hele fire nye starter denne uge

Kapsejlads

29erEM: Ups- and downs i udfordrende vindforhold

★ Interview & Portræt

★ De sejler året rundt, de er Happymoms

Kort nyt

4,4 millioner besøgte Stockholms skærgård

Kort nyt

Så er Visens Skib tager ud på sidste turné

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?