fbpx

Bandholm suveræn - men tæt kamp om de øvrige podiepladser

Tredje stævne ud af fire for 1.division blev afviklet i Lundeborg. Niveauet blandt de enkelte teams er stigende, og der var mange meget tætte dueller, og kamp til det sidste i top af tabellen. Bandholm Sejlklub ender med på 1.pladsen, Roskilde Sejlklub på en 2. plads og KDY på 3. pladsen. Det bliver forhåbentlig et gensyn med Sydfyn i 2022.

Næste stop er Liga-finalen, hvor guldet skal om halsen på Danmark bedste klubhold.

Allerede lørdag, var der en tendens. Bandholm tog lige så stille fart, selvom Kaløvig Bådelaug med to prikker fra start markerede sig helt i toppen, var det svært for dem at holde momentum. Efter Kaløvigs to prikker, var teamet udfordret - havde svært ved at holde momentum, og måtte give plads til andre klubber. Der var hele tiden kamp til stregen mellem Roskilde Sejlklub og Kongelig Dansk Yachtklub. To klubhold der kender hinanden godt, da Roskildes Henning Lambertsen i år nåede at rykke hold mens transfervinduet var åbent, og dermed ikke længere sejler for KDY's hold. KDY missede stævnets 2. plads da de grundet en tyvstart, laver en dårlig placering, som kostede dem dyrt i det endelige resultat

Vejret var meget let lørdag, og de tungere besætninger var udfordret. Lundeborg Havn (og vindretningen, red.) gjorde det muligt at se sejladserne helt tæt på, og publikum og sejlere havde unikke mulighed for at opleve starter og målgang helt tæt på.

Top-5 til tredje stævne:

#1 Bandholm (20 point)

#2 Roskilde Sejlklub (28 point)

#3 KDY ( 29 point)

#4 Sønderborg (31 point)

#5 Hellerup (33 point)

Næste, og sidste stævne i år er finalen som sejles i Aahurs. Det tyder på der bliver kamp om pladserne i tabellen, men der er stadig meget der kan ske. Bandholm og Roskilde er stukket lidt fra resten af feltet, hvor især Hellerup Sejlklubs hold skal holde tungen lige i munden, hvis de skal have medaljer med hjem. Kun et par point skiller til forfølgerne, se den samlede resultatliste her

Folkene bag Silverrudder - Challenge of the Sea, har sammen med Oure Efterskole leveret et enormt stykke arbejde og der blev sørget godt for alle sejlere og andre frivillige. Det bliver forhåbentlig et gensyn i Lundeborg i 2022?