fbpx

Youngster ONE i en liga for sig ....spænding om de øvrige podiepladser

Første pladsen var sikret lang tid før sidste flight, men det var 2. og 3. pladsen bestemt ikke. Thurø Sejlklub, Lynæs Sejl- og Kajakklub og Oure Højskole kæmpede om en podieplads, og de trak spændingen til sidste flight. Tredje stævne i Sejlsportsligaen blev afviklet på Lundeborg Havn. Borgmesterbesøg, LIVE speak, og hundredevis af elever gæstede stævnet – der var noget for alle.

Efter lørdagens første sejladser var startet, begyndte havnen og molen lige så stille at blive fyldt med unge elever, venner og forældre der heppede talstærkt på de mange lokale hold. Fire hold fra Oure og to hold fra Thurø. Byens Borgmester, Bo Hansen, kom sammen med forstanderen fra Skolerne i Oure, og andre lokale 'stjerner' forbi stævnet og sejladserne blev for en kort stund indstillet. Besætningerne fik en gæst med om bord, og så var det ellers over stok og sten! Det er uvist hvem der lige ”vandt” dette race, men alle blev en oplevelse rigere.

Youngsters ONE suveræne
Youngsters ONE, som alle fra 2. division efterhånden kender, kom godt fra start og øgede hen over lørdagen forspringet til konkurrenterne. Sejl- og Kajakklubben Lynæs, Thurø og Oure Højskolehold (Oure HS) om de tætteste efterfølgere. Oure HS fik i løbet af søndagen sejlet sig varme, og kunne lægge lørdagens 5. og 4. pladserne bag sig, og pludselig sejlede de med om en podieplads.

Lynæs var modsat kommet rigtig godt fra start lørdag, men lavede to ærgerlige sejladser søndag, som betød at det hele skulle afgøres i aller sidste sejlads. I søndagens sidste flight skulle Lynæs lavede 1. eller 2. plads for at sikre sig en podieplads, men de endte på en 3. plads og gav dermed podiepladsen videre til Thurø som endte på 3. pladsen. Stævnets 2. plads gik til Oure Højskole, som havde et særdeles flot heppekor med, der på flere tidspunkter fyldte hele molen på Lundeborg Havn.

#1 Youngsters ONE (20 point)
#2 Oure Højskole (25 point)
#3 Thurø Sejlklub (28 point)

WILDCARD hold i Sejlsportsligaen
Mulighed for at snuse til Sejlsportsligaen er nået til Flensborg, og det betød at Flensborg Yachtklub gæstede dette stævne. De kender Sejlsportsliga-konceptet fra den Deutsche Bundesliga, som er den tyske udgave. Det danske hold klarede sig rigtig godt trods det var deres første tur sammen.

Næste weekend er det 1. division der skal mødes i Lundeborg og sejle det sidste stævne, inden det går løs til finalen i Aarhus.

Se alle de flotte fotoer fra weekenden via dette link (Facebook, red.)

Se slutstillingen her.