fbpx

Sejlsportsliga: 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1... KDY suveræne Danmarksmester

Det var i den forgangne weekend at Liga-mestrene blev fundet i Skovshoved. Lørdagens sejladser slog rekord i antal gennemførte sejladser i ligaens historie, og lørdag var der kun ét hold i sigte til guldet, søndag så det noget anderledes ud. Vinderne blev Kongelig Dansk Yachtklub, der tager trofæet et år mere – og ligeledes bliver stævnevinder for dette andet stævne i Sejlsportsligaen, afviklet sammen med Skovshoved Sejlklub.

Rekord, trods en kort sæson
Lørdagens sejladser bød på et vejr udover det sædvanlige og gav sejlerne al den vind, som de manglede ved stævnet i Aarhus for nogle uger siden. Der var lagt op til at sejle mest muligt lørdag, da søndagens vejr ikke så nær så lovende ud. Det betød ni gennemførte flights, som aldrig er sket før i Sejlsportsligaens historie, og helt ekstraordinært blev der gennemført hele 27 sejladser, på éen dag.

Efter lørdagens ni flights var det særligt Frederikshavn Seahawks der kom bedst fra start med fem prikker, efterfulgt af Team Roskilde, Hellerup Highflier og Seahorsens.

Imponerende slutspurt af KDY
Søndag ved middagstid var der byttet lidt rundt, og Team Roskilde (lørdag nr. 3, red. ) og Bandholm Eagles (lørdag nr. 7, red.) der skiftevis førte, mens Seahorsens rykkede lidt længere ned i stævnestillingen. Dem der rystede stillingen, var Kongelig Dansk Yachtklub, der udelukkende lavede rene prikker og dermed satte de andre til vægs. Det blev 7 prikker i streg (!) -  og flere af dem med overlegent forspring.

Holdet fra KDY er repræsenteret i Sejlsportsligaen som rene kvindebesætninger men også som rene herrebesætning. Denne weekend kom holdet som 50/50 m/k. En kombination som bestemt har vist sit værd.

Henrik Jensen, skipper fra KDY pointerer også dette i takketalen ”Tak for et godt arrangement, det er dejligt at se hvordan de unge storme frem, kvinder ligeså og i dag vores mix besætning, dét er bare fremtiden”.

TOP 5 – Danmarksmesterskabet 2020:
KDY SHARKS, Kongelig Dansk Yachtklub
TEAM Roskilde, Roskilde Sejlklub
Frederikshavn SEAHAWKS, Frederikshavn Sejlklub
KASSERNE, Kjøbenhavns Amatør- Sejlklub
CHIA PIRATS, Sønderborg Yachtclub

Stævnevinderen på podiet igen
Der var ikke meget forandring fra overall vinderne, til stævnevinderne. Antallet af prikker fra KDY var uden tvivl meget svære at slå, og det betød også at det var KDY der løb med sejren af andet stævne i Sejlsportsligaen. I år har været en speciel sæson, med kun to stævnevindere mod fire de forgangene år.

Team Roskilde holdt sig tæt til KDY kun tredje- anden- og førstepladser i løbet af søndagen, og endte på en flot andenplads i stævnet. Flere gange i løbet af dagen var holdene á point, og det var også meget tæt mellem placeringerne. Med kun et point, var det Hellerup Highfliers der tog tredjepladsen i Skovshoved.

Hvem rykker så op og ned?
Sejlsportsligaen har nu været i gang i syv år, og det er på tide at finde ud af hvordan der forsættes på bedste vis. Sejlsportsligaen oplever at der er hold der ikke er plads til, de unge vil sejle mere og kvinderne har også fart på. Der er ingen tvivl om at Sejlsportsligaen gerne vil have alle på vandet, og det betyder at der arbejdes på at gentænke strukturen, så ligaen forsat giver klubudvikling til flest mulige sejlere og klubber. Der skal dog ikke herske tvivl om at landets bedste klubhold findes naturligvis stadig i 1. division, men der arbejdes på at finde en ny og bedre model for 2. division.

Overalt-vindere kan findes via linket her.

Stævneplacering i Skovshoved findes her.