fbpx

2. Div. Skovshoved: Hvem skal op i Sejlsportsligaen 2021?

Det er i denne weekend, kun med et forudgående stævne, at der skal kæmpes om oprykkerpladserne i Sejlsportsligaen. Der er fem hold der rykker op. Skovshoved Sejlklub er vært for dette stævne og der sejles ved den nye mole mod Nord.

Corona har kortet sæsonen
Selvom intentionen var en helt anden, har Coronaenpandemien gjort det umuligt at gennemfører de planlagt stævner. Sæsonen er halveret til kun to stævner, og det betyder at det allerede er i denne weekend at der skal findes fem oprykkere til næste års sæson.

Der har været snak om, hvorvidt man skulle holde turneringsformatet til at sejle alle fire stævner før der kunne sejles en finale (generalforsamling, red.), men dette bliver ikke aktuelt i denne sæson.

Uændret fra de tidligere år, kan wildcard-hold, som WOW og Youngsters ikke rykke op i 1. division, men forbliver i 2. division. Om det er et wildcard-hold der vinder, må de stadig lade pladsen gå videre. Sidstnævnte med et wildcard-hold er ikke helt uaktuelt, da Youngsters ONE netop vandt det første stævne i Aarhus for 14 dage siden.

Derudover vandt samme hold med Rasmus Lumbye, Rasmus Bolvig, Mark Carlsen og Mads Taatø også det første Youngsters Ungdomsligastævne i Sletten den seneste weekend. Et stærkt hold, som forhåbentlig er klar til en god weekend i Skovshoved.

Nye WOW hold
Der er glædeligt med de mange WOW hold rundt omkring i landet, og for at få flest på vandet har der været lodtrækning tidligere på året med de besætninger der gerne ville sejle 2. division. Der var hele tre WOW hold i Aarhus, og nu er det så tre nye hold der skal sejle i Skovshoved.

Det bliver et lokalt hold fra SKS med Jeanette Gorm Hansen, et lokalt hold fra KDY med Helle Ørum og et århusiansk hold med Christina Andersen.

Oprykkerne
Efter kun et stævne ser det således ud i toppen af 2. division – men meget kan ske de næste dage:

Youngsters ONE (kan ikke rykke op)
Furesøen red stars
WOW III (kan ikke rykkke op)
Syvstjernen Yacht Club
Skolerne i Oure
WOW II (kan ikke rykke op)
Thisted
Sejlklubben København

Intet er dog afgjort endnu og vejret ser ud til at give sejleren en del flere sejladser, end sidst da de sejlede i Aarhus.Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?