fbpx

Sejlsportsligaen klemmer på - i Aarhus

Inkluder i Newsletter: Ja

Fra Sejlsportsligaen har vi her på redaktionen netop modtaget meddelelsen, som i går aftes blev sendt ud til de deltagende klubber:

Vi fastholder ligastævnet i Aarhus i den kommende weekend.

Og fra organisationen forlyder det: Der ligger et stort ansvar på vores skuldre som organisator af det kommende ligastævne i Aarhus. Det nemmeste er at aflyse – det er dog vores vurdering at vi kan afholde en ”ansvarlig” afvikling med de forholdsregler vi lægger op til, samtidig med de fakta vi ved om udendørssport og placeringen af Sejlsportscentret isoleret på Aarhus Ø.

Vi kan selvfølgelig kun ”garantere” for forhold omkring Sejlsportscentret og de erfaringer vi har fra sidste weekends afholdelse af 2. divisionsstævnet. Og her er det vores vurdering at det er ”safe”.

Hvordan sejlerne i øvrigt vælger at møde ”det øvrige Aarhus” er uden for vores hænder – vi kan kun opfordre til at man tænker på fællesskabet og at man måske udskyder byturen til en anden gang og i øvrigt følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Samtidig kan vi læse, at Aarhus Festuge er til vurdering om den kan afholdes på forsvarlig vis, selvfølgelig i modificeret udgave, hvilket vi tolker som et signal om at ”Aarhus er åben” hvis man iøvrigt tilpasser sig Corona. (Aarhus festuge er efterfølgende blevet aflyst, red.)

Specifikke Coronaregler for Sejlsportsligaen
Som før fortalt har vi et helt specifikt regelsæt og forholdsregler for afviklingen af Sejlsportsligaen.

Det handler om, at holdene bliver inddelt i seks ”familier” – dvs. 24 sejlere, der så sejler i specifikke både, det samme gælder transportbåde for at minimere kontaktflader. Samtidig spiser man også i sine ”familier” så man alt i alt begrænser en evt. smittespredning mest muligt.

Afspritning, masker og mundbind til alle
Der vil være rig mulighed for afspritning fra mange stationer. Samtidig er der masker og handsker til fri afbenyttelse. Det er dog ikke et krav af bære handsker og mundbind.

Ligacrewet lader sig alle teste
Som en ekstra foranstaltning har de folk fra Sejlsportsligaen der var i Aarhus i sidste weekend til 2. divisionsstævnet været til test i indeværende uge – indtil videre er alle testet negativ.
Vi opfordrer også til at man downloader ”Smittestop” appen. Så alt i alt – lad os sejle sammen med et fælles ansvar og få nogle af de fantastiske oplevelser Sejlsportsligaen kan give – både på vand og på land.




Seneste nyheder





Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *