fbpx

Debut for e-sejlsportsligaen

Inkluder i Newsletter: Ja

Med hele 24 klubhold startede E-Sejlsportsligaen i går lørdag. Der var kamp fra start med Ditlev Leth bag mikrofonen og LIVE stream på Facebook. Det var nok ikke overraskende KDY Sharks der kom bedste fra start, med to førstepladser tæt efterfulgt af Roskilde Eagles. De første 18 hold er efter lørdagens kval-stævne udtaget til 1. division

Danmarksmestrene fra KDY Sharks tog føring allerede fra første start, og ligger nu øverst i 1. div. i E-Sejlsportsligaen, allerede inden sæson for alvor er startet. 

TOP 5 i E-Sejlsportsligaen (efter kval-stævnet, red.) 
KDY Sharks (1,2,1,2,1)
Roskilde Eagles (1,5,4,5,3)
Skive Skorpions (5,6,3,6,1)
Faaborg Falcons (2,8,6,4,3)
Hellerup Highfliers (3,5,5,8,2)

(se den fulde resultatliste her)

Nye klubber på banen
E-Sejlsportsligaen er ikke kun for klubber der er med i den 'våde' Sejlsportsliga, hvilket medførte nye klubber, som deltog i lørdagens kvalifikationsstævne. En af udfordrende i E-Sejlsportsligaen var Skive Sejlklub, der allerede ved tilmelding havde meldt ud, at NU var det deres comeback! Ganske rigtigt, Skive Sejlklub -  i form af Skive Skorpions, sluttede som bedste ”nye” klubhold i denne e-liga. Skive Skorpions blev nr. tre ud af de 24 deltagere. Derudover var der også Gråsten Sejlforening, Præstø Sejlklub, Frederiksund Oysters og Vallensbæk Seals med som nye ligahold. 

1 og 2. division
Efter lørdagens kvalifikationsstævne inddeles klubberne i to divisioner, som man kender det fra liga-formatet. De to divisioner skilles ved 18 klubhold, og det blev således DTU Racing på en 19. plads der lige præcis ikke når med 1. division. Klubholdene fra placering nr. 19-24 vil fra de næste stævner få selskab med nye klubber der ikke nåede at deltage i kvalifikationsstævnet. Da tilmeldingen lukkede, var flere hold på venteliste og de hold kan nu komme med, men vil automatisk starte i 2. division.

Næste stævnedag er 4. maj
Klubberne sejler igen mandag d. 4. maj, kl 20.00, med første startsignal 20.15. Er jeres klub medlem af Dansk Sejlunion, kan I deltage i E-Sejlsportsligaen til stævnet, hvor der sejles i bådtypen J/70’er i fem races.

Se mere her:
Tilmeld jer her: https://sejlsport.nemtilmeld.dk/37/
Discord forum: https://discord.gg/uceNsCt
Deltagerliste for kvalifikationsstævnet: http://sejlsportsligaen.dk/e-sejlsportsligaen/
Se eller gense LIVE feed fra lørdagens sejladser: https://www.facebook.com/sejlsportsligaen/