fbpx

Nu også Ligasejlads på computeren

Nu introduceres E-sejlsportsligaen. E-sejlsport, hvor klubhold sejler mod klubhold ligesom man kender det fra Sejlsportsligaen, og vil du være med fra start skal du hurtigt til tastaturet. 

Sejlsportsligaen fortæller til den danske maritime presse om det nye initiativ ”Nu når vi ikke kan sejle i vores vanlige liga på vandet, må vi tilbyde anden aktivitet så vi fortsat kan samle klubberne på tværs af landet. Så nu sætter vi strøm til klubber, sejlere og partnere”, fortæller Nynne Ammundsen.

E-Sejlsportsligaens sæson starter med et kvalifikationsstævne allerede på lørdag, den 25. april og er startskuddet til første sæson af den nye virtuelle liga. Kvalifikationsstævnet afgør om der sejles i mere end 1. division, og hvilken klubhold der er i hvilken division.
Efter kvalifikationsstævnet sejles der hver anden lørdag frem til den store finale d. 28. juni. Samtlige datoer, samnen med 'Q and A' finder du på en ny sektion som er lavet på Ligaens website - benyt linket her. 

Klubhold møder klubhold
Hver klub har én med i E-sejlsportsligaen og skal derfor vælge/nominere en e- sejler til at præsentere pågældende klub i E-Sejlsportsligaen. Klubben kan godt udskifte deres e-sejler fra stævne til stævne, og E-Sejlsportsligaen genbruger mest muligt at det kendte format fra Sejlsportsligaen: Korte op-og-ned baner, fastlagte stævnedage og 5 races.

E-sejlsportsligaen (dvs. folkene bag Sejlsportsligaen) står for registrering og betaling for klubbernes deltagelse i Virtual Regatta. Har du allerede en personlig profil i Virtual Regatta, bruger du blot denne når du spiller ’som dig selv’, men ikke som klub, der bruger I den profil I nar fået via Sejlsportsligaen.

Sæsonen starter snart
E-sejlsportsligaen starter sidst i april med et kvalifikationsstævne, hvor alle klubber som er medlem af Dansk Sejlunion, kan deltage.

Hvordan fungerer det?
Tilmelding foregår via nemtilmeld.dk og al deltagelse er gratis. Når jeres klub er tilmeldt, opretter E-sejlsportsligaen en profil i Virtual Regatta med jeres ’nick name’, fx KDY SHARKS eller HELLERUP HIGHFLIERS.
Formatet ændrer ikke på jeres klubs eksisterende placering i Sejlsportsligaen, og resultaterne vil ikke påvirkes af hinanden.

Har du aldrig set eller hørt om e-sejlsport, så kan du blive klogere ved at følge instrukserne og vejledningen 'Kom godt i gang' på unionens website. 

★ Artikel

★ Brint banker på som grønt brændstof til søs

Kapsejlads

Palby Fyn Cup: 134 lange sømil

Kort nyt

Podcast: Højskoleelever har sejlet Danmark rundt

Kapsejlads

Classic Fyn Rundt - og andre, forlænger fristen

The Ocean Race

Krænkelsessag stoppede Kevin Escoffier

The Ocean Race

Highlights fra søndagens In-Port race

Kapsejlads

SRSW: Tæt pakket program til årets sejlerfest

Udvalgte artikler *