fbpx

Sailing Champions League: Fire danske hold klar til “kvallen”

De sidste loklale ligastævner rundt omkring i udlandet er nu færdig-sejlet, og det betyder at arrangørerne bag SAILING Champions League kan offentliggøre hvilke klubber, hver nation sender af sted - i første omgang til de indledende kvalifikationsstævner. Det bliver de fire tophold fra hver nationale liga, der får den eksklusive og attraktive mulighed, for at sejle sig i den eftertragtede finalen.

Der var spænding til det sidste da vinder skulle findes i Aarhus, tilbage i september. Der var nerver, og det var der fordi hvert point kunne betyde hvor vidt klubholdet ville få en billet til kval-serien op til SAILING Champions League. Kun fire klubhold kom igennem nåleøjet.

Det var tæt i toppen af 1. div.
Med kun fire points forskel fra 1. til 5. pladsen i den samlede stilling efter finalen i Aarhus, var der flere hold som bejlede til de fire attraktive pladser. Stillingen gjorde at 5. pladsen med HIGHFLYERS fra Hellerup Sejlklub lige præcis ikke kom med - de manglede et søll point!  

Her, de 4 hold der sejlede sig i top-4 og dermed er kvalificeret til SAILING Champions League.

1. KDY SHARKS // Kongelig Dansk Yachtklub // 14 point
2. BANDHOLM WHITE TAILED EAGLES // Bandholm Sejlklub // 15 point
3. FREDERIKSHAVN SEAHAWKS // Frederikshavn Sejlklub // 15 point
4. KALØVIG COBRAS // Kaløvig Bådelaug // 16 point

Det er selvsagt en sejr at være blandt de danske klubhold der skal repræsentere Danmark når verdens bedste klubhold mødes. Sejlerne fra Bandholm glæder de sig da også meget. Det lyder fra skipper, Bo Schülein på vegne af holdet, at ”Vi er stolte over at være udtaget og vi glæder os til at repræsentere klubben og Danmark. Det bliver lærerigt at konkurrere mod Europas bedste klubhold”.

En af de ting der (også) kendetegner klubholdene i toppen af Sejlsportsligaen, er at det er sejlere der har haft mange timer på vandet sammen (ligesom man ser i andre Superligaer). Det vil sandsynligvis også være mange af de samme sejlere der repræsentere holdene til SAILING Champions League som vi har set hen over sæsonen. Her svarer Bo Schülein ”Vi ved endnu ikke hvem der skal af sted men det bliver fra vores bruttohold på 5 personer”.

Datoerne for SAILING Champoins League kval-stævnerne er endnu ikke bekræftet.

Se den fulde liste her.Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?