fbpx

Champions League: Der sejles om den ultimative klubtitel

I dag torsdag d. 15. august starter SAILING Champions League hvor 24 klubhold fra hele sejlerverden er klar til at kæmpe om titlen #worldsbest – verdens bedste klubhold! Tre danske klubhold ud af fem mulige er videre til finalen. Første sejlads er torsdag kl. 13.30.

Efter et forår og sommer med kvalifikationsstævner, er tiden nu kommet til den endelig finale. Sejlerne har over tid været vidne til champagnesejlads i Palma de Mallorca og i Porto Cervo, Sardinien, mens vanskelige forhold og meget lys vind i Skt. Petersborg, Rusland.

Fra de 20 nationer som var repræsenteret i SAILING Champions League 2019, kom ti nationer til finalen: Australien, Østrig, Danmark, Frankrig, Tyskland, Italien, Holland, Rusland, Sverige, Schweiz.

De danske hold er:
Kaløvig COBRAS
KDY SHARKS
Frederikshavn SEAHAWKS

SEAHAWKS har sejlet i St. Mouritz før, og kender lidt til de svære forhold. Rasmus Melsen, fortæller at 'Vi har sejlet her før, og det er udfordrende forhold. Sidste år var særligt udfordrende med alt fra sol til sne!'. Holdet fra Frederikshavn er det samme som var med sidste år, og dét må være et af holdets stærke kort når de skal sejle op mod de andre ti nationer. Rasmus forsætter 'Det står også klart for os at niveauet stiger og det er fantastisk at se, at der kommer en masse unge teams med, og tilmed frem i feltet. De unge lægger en god træningsindsats og det er da klart at det er svært for os at holde dem (og de andre) på afstand. Vores rutine, og det at vi har sejlet sammen i ti år, er jo noget af det der har givet os en ’edge’ i liga-regi – og forhåbentlig også til de næste par dages sejladser.'

Nye nationer er med om bord
Det australske hold fra Royal Sydney Yacht Squadron deltager i konkurrencen for første gang. Blandt finalisterne er også tyskeren hold fra Bodensee-Yacht-Club Überlingen der vandt dette års Youth SAILING Champions League ved Kiel Week i slutningen af ​​juni.

Livestream og resultater fra SAP
De sidste to racedage lørdag og søndag udsendes direkte af SAP fra kl. 12:00, med ekspertkommentatorer, der leverer analyse af flightsene, hjulpet af detaljerne leveret af SAP Sailing Analytics. SAP Sailing Analytics leverer døgnet rundt yderligere statistikker og data for sejlere, fans, tilskuere og medier som GPS-tracking, realtid analyse, live leaderboard kombineret med 2D-visualisering.

Du finder alle resultater på sapsailing.com - og Live-streamingen lørdag/søndag sendes også her på Bådmagasinet.dk
Kort nyt

Danmarkshistorie: I mål efter 54 dage - en vild tur!

★ Artikel

★ Både for enhver: Fem populære valg som førstebåd

World Match Racing Tour

Match Race: Jeppe Borch topper verdensranglisten - klar til...

World Match Racing Tour

KDY vil være verdens bedste Match Race klub - igen...

Kapsejlads

H-båds liga: Høj Jensen sætter barren højt

Kort nyt

IQ-Foil: Dansk U21 europamester

SailGP

Spænd hjelmen - 20 minutters action fra Bermuda

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?