fbpx

Ungdommen stormer frem

Inkluder i Newsletter: Ja

Gennemsnitalderen for sejlerne er faldende i Sejlsportsligaen anno 2019, og er nu på vej under de 30 år. Derudover er der god tilgang af kvinder, og begge tendenser kan man nu også se i 2. division. Lynæs Sejl- og Kajakklub, som var vært ved ligaens 2. divisionsstævne i weekenden, mærker fremgangen både blandt unge og kvinder i klubben.

Youngsters sejler med igen
Youngsters er et ungdomskoncept for alle mellem 13-23 år, der vil prøve at sejle, blive bedre til at sejle eller være sammen med deres sejlerkammerater. Projektet er treårigt og støttet af Hempel Fonden. Youngsters har igen i 2019 to wildcard-pladser i 2. division. Det sker efter den store succes i 2018, hvor et Youngsters hold endte helt i top. En succes for sejlsportens mange unge.

Aarhus sender deres unge i Lynæs
En af de klubber, der har taget Youngsters til sig, er Aarhus Sejlklub og Sailing Aarhus. I klubben har Youngsters egne træningsdage i klubbens J/70’ere og de unge er vilde med det. Et af de to Youngsters hold, der sejlede i denne weekend er fra Aarhus. Skipper Kristoffer Heerluff fortalte før stævnet, at holdet havde set frem til deres deltagelse: 'Hele holdet har set rigtig meget frem til stævnet. Siden vi blev udtaget (på seneste Youngsters Camp, red.), har vi fokuseret og trænet rigtig meget kapsejlads. Vi glæder os virkelig', lyder det fra fem-mands-besætningen fra Aarhus.

Det andet Youngsters hold, der sejlede i weekenden, er fra Kongelig Dansk Yachtklub.

Ungdommen blomstrer også i Lynæs
Udover i Aarhus blomstrer ungdommen også frem andre steder. I Lynæs har man de seneste par år haft succes med ungdommen. For første gang i 20 år, er der 20-25 sejlende juniorer, der boltrer sig på vandet hver uge. Det er en milepæl for klubben og ikke overraskende, er det kommet gennem en lokal ildsjæl, struktureret arbejde og en god ide. ’Skolen ved Havet’ ligger lige i klubbens baghave, og det er særligt blandt skolens elever, de nye medlemmer er blevet rekrutteret. En henvendelse til skolen bar frugt, og det er vi stolte af og glade for, fortæller Henrik Pedersen, klubbens PR-udvalg. Det startede som en god ide, som både skolen og klubben støtter op om. Og nu ses juniorerne på vandet flere gange om ugen. Ambitionen er også, at de på sigt og med alderen bliver en del af Youngsters.

To kvindehold til 2. division
Udover medvind blandt ungdommen har Lynæs Sejl- og Kajakklub også fået et par håndfulde kvinder med om bord. Kvinderne er begyndt at sejle, efter at klubben har igangsat projekt WOW. Et koncept kun for kvinder med det formål at få flere kvinder på vandet. Det har båret frugt og WOW Lynæs deltog i deres første rigtige kapsejlads i weekenden. Det er første gang, at klubben har et rent kvindehold med i Sejlsportsligaen.

img 3377

De unge og kvinderne har stor fremgang i Sejlsportsligaen. Det er helt fantastisk og super fed nyhed der diskes op med her: Foto: Frederik Sivertsen/Sejlsportsligaen

Følg med i Sejlsportsligaens resultater her 
Besøg Lynæs Sejl- og Kajakklub her









Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen

Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 





Udvalgte artikler *