fbpx

Thurø Sejlklub vil blive i 1. division

Related Articles: Dansk Sejlunions Klubudviklingspris 2018 til Thurø Sejlklub
Inkluder i Newsletter: Ja

Thurø Sejlklub rykkede op i Sejlsportsligaens 1. division til afslutningsstævnet i Aarhus. Nu fortæller klubben, hvordan det lykkedes. 

Morten Lohse og Torben Strange er begge med i Thurø Sejlklubs J/70-udvalg, og fortalte forleden til en lokal radiostation, Radio Diablo, om klubbens deltagelse i Sejlsportsligaen, og deres J/70'er sejlads.

Morten Lohse, der sejlede med for Thurø Sejlklub – og var med til at sikre klubbens oprykning til 1.division, er også med i klubbens J/70-udvalg. Han satser på at Thurø Sejlklub kan forblive i 1. division.

Morten Lohse fremhæver klubbens unikke træningsmiljø, hvor klubben har fire J/70ere at træne i. Bådene er alle sponserede, den første blev sponseret af A.P. Møller-fonden, de tre efterfølgende af lokale sponsorer.

– Så nu har vi fire næste gældfrie både liggende i havnen, fortæller han.

Meget fleksibelt system

At sejle J/70 er en mere ensartet måde at sejle på, og J/70 nummer 2000 er bygget færdig og solgt til Tyskland her i efteråret. Sejlsportsligaen har mere eller mindre revolutioneret sejlsporten, og givet noget mange har savnet – een bådklasse at samles om.

– Det er ens både og klassen er international. Vi kan tilmelde otte sejlere til et stævne, og det behøver ikke at være de samme otte hver gang. Det er et meget fleksibelt system, på den måde kan hver klub udvælge de bedste sejlere, siger Torben Strange.

Morten Lohse fortæller begejstret om det første EM i Frankrig i 2013, hvor klassen allerede kunne samle 180 både fra 17 nationer til et stævne.

– Det er fantastisk, at klassen er blevet så stor. Det er lidt ligesom at sejle speedway. En sejlads tager 12 minutter, så kommer næste heat med nye modstandere. Man skal være på hele tiden, det er en rigtig adrenalinsport, fortæller Morten Lohse.

Alle kan være med

Morten Lohse fortæller, at for at være med, skal man – hvis man ikke er så rutineret – melde sig til Thurø Sejlklub sejlerskole. Er man allerede god og rutineret kan man bare møde op en torsdag og være med. 

– Vi er meget blandede aldersmæssigt. Fra 18-årige, til gamle drenge som mig. Der er alle aldersgrupper, og det er fantastisk.

Han fremhæver også det sociale aspekt.

– Efter sejladserne samles vi på kajen til en moleøl, lidt sejlersnak og hygger os på kajen. Det er vigtigt.

Morten Lohse, der ikke er blandt de yngste i Thurø Sejlklub, er også begyndt at vintertræne.

– Det er koldt om fingrene, men vi er blevet mere ærgerrige og seriøse efter vi er kommet i 1. division.

– 2. division er for gode sejlere, i 1. division møder man fhv. OL-sejlere, Danmarks- og verdensmestre,tilføjer Torben Strange.

J/70erne er selvkørende i Thurø Sejlklub. De medlemmer der bruger bådene, betaler for det, og resten af klubbens økonomi er ikke involveret i projektet.

– Det er vigtigt med struktur og økonomi, at der er et selvbærende projekt, siger Torben Strange.

Nu handler det om at fastholde placeringen i 1.division.

– Det bliver rigtig svært. Vi vil selvfølgelig gerne slå konkurrenterne i Svendborg – det skal vi, men ellers skal vi bare sejle så god vi kan, slutter Morten Lohse.

Seneste er klubben indstillet til en fornem pris, Kulturministeriets Idrætspris. I kvartfinalen, hvor de regionale mestre skulle findes, vandt Thurø Sejlklub, og de er nu gået videre til finalen sammen med syv andre foreninger/ idrætsforeninger.