fbpx

Liga: Hvilke klubber rykker mon op i 1. Division?

Den kommende weekend er der igen fuld gang i Sejlsportsligaen. Det er årets sidste stævne for de 18 klubber der alle har sejlet i dette års 2. division. Søndag kåres således en vinder af fjerde stævne, men derudover findes de fem hold der skal rykke op i 1. division i det kommende år.

Et af de hold som meget vel kunne komme øverst på podiet (men uden mulighed for at rykke op), er Youngsters II, som har klaret sig ovenud godt hen over de sidste stævne, vel og mærke med forskellige besætninger. Til tredje stævne vandt Youngsters II foran resten af deres lidt ældre konkurrenter, hvilket måske var lidt overraskende for nogen. Nu er der lagt pres på dette stævnes Youngsters besætninger, som også har en fornem podieplads med i bagagen. Youngsters II stiller denne gang med Emil Kjær og crew, som fornylig sejlede sig helt frem i YOUTH SAILING Champions League i Travemünde, og sluttede på en anden plads, med kun et sølle point op til podiets øverst trin. 

Forholdene er unikke #entotrevivenderviERvendt

Spørger man sejlerne selv, så glæder de sig til at komme Aarhus hvor de kommer til at sejle så tæt på byen som det overhovedet er muligt. Dét er en ting, en anden ting er det som følger med den så centrale beliggenhed, vinden. Der er ingen tvivl om at forholdene foran DOKK1 er spectakulære. 

Bandholm White Tailed Eagles som delvis er et tidligere 1. divisions hold blot i nye klæder, sejlede sidste år foran DOKK1 og siger om den kommende weekend 'Det bliver helt sikker hårdt at sejle så tæt på land med kæmpe bygninger overalt. Tror det bliver hårdt psykisk, hvor man skal kæmpe til sidste meter for al ting kan ske i så ustabil vind. Nu sejlede vi derinde sidste år og det var altid lidt ’tough’ psykisk, den følelse af, at man ligger nr. 1 for 10 sekunder efter at ligger sidst', fortæller Skipper Bo Schülein, der sammen med Ole Lindberg og Peter Ammundsen alle var med på sidste års hold, da de gæstede 1. division. Det var heller ikke uden grund af #tag’t på sociale medier '#en, to, tre vi vender, vi ER vendt' opstod sidste år. Vindene er specielle, og det bliver helt sikkert et element i de kommende to weekenders sejladser. Bandholm White Tailed Eagles har i år fået Christian Torp med om bord, og de ligger lige nu nr. 1 i den samlede stilling og dermed potentielle til oprykning.

De fem hold der lige nu ligger til oprykning er:

BANDHOLM WHITE TAILED EAGLES

HAPPY SAILORS fra BOGENSE

THURØ PIRATS

DTU RACING TEAM

NEPTUN VEJLE

Se den samlede stilling her.

THE MARLINS spås til topplacering

Spørger man Bandholm White Eagles hvem de mener, der løber med stævnesejren, og som har overrasket mest denne sæson, peger besætningen på Sundby MARLINS. De har bare sejlet bedre og bedre for hvert stævne. Sundby MARLINS er et af de nye hold i ligaens 2. division, og endte også ved sidste stævne på podiet. I den samlede stilling ligger THE MARLINS nr. ni, og følger de deres egen statistik, så rammer de igen podiet. Sundby MARLINS stiller med en kvindebesætning, som også er dem der skal sejle for klubben til det kommende WOW stævne i Sundby d. 22.-23.9, som er et stævne kun for kvinder. 

Hidsig kampform

Et af de andre hold som også befinder sig i toppen af den samlede stilling er DTU Racing Team, der i år har haft come-back i Sejlsportsligaen efter et par års pause. I år har fået hjælpe til at ramme podiet med lidt udenlandsk arbejdskraft i form af en græsk og italiensk sejler. DTU’s 4. mand Peter Savnik, fortæller om sæsonens højdepunkt indtil nu har været podiepladsen. 'For DTU har højdepunktet været at vi i første stævne endelig fik lavet en første plads og da vi fik fokus ind i båden, kom de næste nemmere til. Vi har i år blandet posen på positionerne og importeret sydeuropæisk assistance, hvorfor vi nu har fundet en hidsig kampform, der bliver sejlet til sidste millimeter og der bliver ikke givet plads om hjørnerne. Derudover ser holdet også frem til at sejle ved DOKK1' udtaler Peter Savnik, og fortsætter, 'DTU ser frem til en fest på vand og land i by som for ingeniørstuderende er inspirerende', hvilket må siges at være korrekt, det bliver helt sikkert bliver meget inspirerende for sejladserne.

Vi du opleve sejlsport i Liga-format helt tæt på, så kom forbi DOKK1 i denne og næste weekend. Programmet for de to weekenders Liga-sejlads kan hentes herUdvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?