fbpx

YOUNGSTERS - Alle er med på bølgen!

Inkluder i Newsletter: Ja

Det har været fire dage, hvor Youngsters har været igennem alt. 50 tilmeldte unge fra hele landet, med og uden sejlererfaring mødtes og blev budt på ”Volvo Ocean Race”, morgentræning, solbadning, trim og alt det indimellem. Youngsters har igen det hele.

Det summer
Solen stod højt og der var et livligt mylder af andre gæster, familier, sommerkursister da Youngsters ankom til Oure mandag. Youngsters har boet på Oure mens Lundeborg Havn har været udgangspunkt for alle sejladserne. Fælles for havnen og Oure er, det ugen igennem har summet af sommer og sol, med en stemning der har været helt i top. Oure er lige præcis det, som de unge kan lide. Aktiviteter, fællesskab og sejlads. Udover Youngsters campen foregår der en masse aktiviteter på skolen, og det fik de allerede smag for mandag aften da de med bind for øjnene, lærte hinanden at kende. Der har været morgen og aften aktiviteter for de unge under hele campen.

Alle kan være med på bølgen
'Da jeg kom på campen havde jeg aldrig sejlet før, men instruktørerne har virkelig taget godt imod mig, og alle de andre sejlere har været så gode til at lære fra sig. Alle kan være med, og det synes jeg er helt unikt – alle er med på bølgen' siger Josepine Guldager fra Hørsholm. Teamet af instruktører har coachet besætninger undervejs, enten om bord eller fra en RIB og guidet dem om trim og håndtering undervejs. De unge kommer med vidt forskellig baggrund og alder, og det har uden tvivl været en udfordring for instruktørerne, men samtidig også det som gør indlæringen rigtig sjov. Instruktør-teamet på denne Younsters camp har været: Claes Sørensen, Kristine Verner, Nikolaj Bjørnholdt, Lærke Marie Sørensen og Christian Faber.

Evaluering blev til ’Volvo Ocean Race’
Campen på Oure var i høj grad opbygget på baggrund af de evaluering og tilbagemeldinger efter sidste camp i Horsens. Det betød bl.a. at Volvo Ocean Race blev en del af ugens program for at få langturssejlads helt ind under huden. Kristoffer Heerluff fra Aarhus siger om VOR at 'det var fedt at prøve at sejle længere, fordi vi havde så meget tid sammen på båden, og det gjorde at vi snakkede mere sammen og havde tiden til at lære en masse andre ting. Jeg var på båd med en af de andre sejlere, Carl Viggo, og han lærte mig virkelig mange ting om trim, det var virkelig fedt'. VOR startede i Lundeborg, efter en heftigt omgang morgentræning og sluttede på Thurø med en overnatning inden sejlerne igen satte kurs mod Oure.

29 forskelige klubber repræsenteret
Youngsters har samlet unge på tværs af landet, med hele 29 forskellige sejlklubber og institutioner repræsenteret. Ud af de 29 forskellige klubber, sejler 18 af dem med i Sejlsportsligaens 1. eller 2. division. Det kan tyde på, at klubbernes deltagelse i Sejlsportsligaens også har betydning for om de er i stand til at aktivere deres yngre sejlere ind i det format som ligaen tilbyder.

Aldersgennemsnittet er ligesom til sidste camp (ca. 18 år), og der er ingen tvivl om at aktiviteterne og nivaeuet er svære at tilpasse jo større alderspringet er. Det har også gjort det vigtigt at bytte besætninger undervejs og hele tiden tilpasse den enkelte Youngsters! En opgave som instruktører og Youngsters selv har klaret og løftet sammen.

Torsdag blev besætningerne på eget initiativ inddelt efter om de ville sejle med instrutør, sejle liga eller gå efter at komme til Travemunde og sejle Youth SAILING Champions League. Det bliver endeligt udsendt om nogle dage, hvilke besætninger der skal sejle til hvilke stævner.

Indtil næste Youngsters camp er fastlagt, kan man følge med ’bagom’ via Facebook eller Instagram.

Se her en super fed video, som på gankse kort tid viser hvad det hele handler om:

Video, Nikolaj Schwaner.

 









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *