fbpx

Helt nye teams på podiepladserne

Der var flere af de nye hold til weekendens 2. divisions stævne der kom helt til top. Et af dem, BANDHOLM WHITE EAGLES, dog med nogle kendte ansigter fra sidste års 1. division, klarede sig allerbedst af både nye og gamle hold, og vandt første stævne i Frederikshavn. Ligeledes flot entre for DTU, WOW og Youngsters I + II.

Forholdene i Frederikshavn passede sejlerne fra Bandholm perfekt. Med serie 2, 1, 2, 1, 1, 2, 1, 1, 2, 1, 1 – altså udelukkende 1. og 2. pladser, kunne besætningen træde øverst op på podiet søndag eftermiddag. Besætningen har brugt vinteren på at træne flittigt, og det gav altså pote for Bo Schulein, Ole Lindberg, Christian Torp og Peter Ammundsen. Teamet formåede at holde føringen allerede fra lørdag aften til stævnets afslutning søndag eftermiddag.

'Omgivelserne har været fantastisk og ligeledes vejret. Vores kommunikationen fungeret perfekt fra 1. sejlads og det gav os lige lidt ro til at tænke på andre ting. Vi har fået en ny for gast som vi har trænet med hele vinteren og han kæmpede fra start til slut. Nu glæder vi os helt vildt til at kæmpe videre i Kerteminde'. Holdet som kommer fra en mindre klub på Lolland siger med deres sejr også at 'selvom vi repræsenterer en lille klub, så kan vi godt klare det godt', siger skipper Bo Schulein.

Går efter 1. division
'Vi vil videre til 1. division' lyder det fra Sejlklubben Neptun-Vejle, og de fik præcis hvad de kom efter. Med 23 point kom de på 2. pladsen, med fem point ned til DTU Sailing Team, og står det til SNV forbliver de i toppen hele sæsonen. SNV Racing Team bestod af flere fra sidste års hold, herunder Troels Meldgaard + Nickolaj Søgaard Sørensen og deres crew. Med fem point op til 2. pladsen kom DTU Sejlsport's Racing Team på en 3. plads, mens Sletten Bådeklub sluttede på 4. pladsen, men også med 28 point.

Det var ikke kun SNV Racing Team der var sultne på sejr til årets første stævne. Et af de andre nye hold i 2 . division med Peter Savnik fra Danmarks Tekniske Universitet - DTU fortæller, at de (DTU-drengene) brugte weekenden på at regne ud, hvordan de får guldet, og udtalte til pressen: 'DTU Sejlsport's Racing Team kommer stærkt igen efter at have været rykket ud af ligaen sidste år. DTU har været med i to tidligere år hvor de har stået for spektakulær sejlads til underholdning for publikum. DTU har rystet posen og endelig løst ligningen til at finde fart på banen og regner så det knager for at løse ligningen for guldet!'. Ingen tvivl om at de (sammen med K.A.S. der sad fast i dommerbåden) stod for underholdningen, særligt ved de sidste sejladser hvor det virkelig spidsede til i kampen om podie-pladserne.

Udover Bandholm og DTU som nye hold i 2. division, kom Women on Water (WOW, red.) også godt fra start i 2. division. Holdet med Lærke Marie Sørensen + Caroline Heerema + Louise Kristine Christensen + Pia Bay og Sara Keir Wright klarede det rigtig godt og fik over weekenden tre prikker og en samlet 7. plads. Lærke Marie Sørensen siger om weekenden: 'Vi fik de tætte sejladser vi håbede på og den gode stemning var uovertruffen. Udover det var setup’et og de frivillige fantastiske. Vi glæder os til at komme igen', lød det efter at fem-personers-besætningen var kommet i land.

Der var ingen tvivl om at sejlerne fik prøvet lidt af hvert i Frederikshavn. Lørdagens vejr var meget mildt, varmt og roligt, hvorimod mange af de besætninger som var nye i J/70’erne var udfordret da det blæse op hen over søndagen. Et af de hold der fik gavn af den lidt mere friske vind søndag, var holdet fra Bogense Sejlklub der nappede hele fire prikker i søndagens sejladser, og var meget tilfredse med det hop de dermed kunne tage op i placeringerne.

IMG 4147

Podiet, FØR champagnefesten begyndte. Foto: Storm PhotographiaUdvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?