fbpx

WOW og YOUNGSTERS får plads i Sejlsportsligaen

Et par klubber har trukket sig fra den kommende ligasæson. Det baner til gengæld vej for, at sejlere i de to nye koncepter, WOW og YOUNGSTERS, kan få lov at prøve kræfter med ligasejlads.

St. Bededagsferien sidst i april byder på første runde af Sejlsportsligaens nye ungdomskoncept YOUNGSTERS. Horsens Sejlklub, der står for arrangementet, er klar til at byde velkommen til alle 15-23 årige sejlere, der har lyst til at prøve kræfter med kølbådssejlads i ligaens J/70'ere.

YOUNGSTERS-deltagerne får nu en yderligere gulerod med i hatten - nemlig muligheden for at blive en del af en YOUNGSTERS-besætning i Sejlsportsligaens 2. division. Tilmeding til YOUNGSTERS i Horsens, 27.-29. april

"Et par klubber har af forskellige grunde trukket sig fra Sejlsportsligaen. Det er selvfølgelig beklageligt, men vi forsøger at vende situationen til en fordel ved at udbyde ligapladserne i vores nye koncepter, WOW og YOUNGSTERS," forklarer Sejlsportsligaens projektleder, Peter Wolsing.

Netop i disse dage arbejder ligasekretariatet på at indhente ligaklubbernes endelige tilsagn om deltagelse i 2018-sæsonen. Derfor er der lige nu ikke definitivt svar på, om begge koncepter får en ligaplads - eller om de skal deles om den.

Første WOW-træning på vandet

Hvor YOUNGSTERS er for de unge sejlere, så er WOW konceptet for kvinder (Women On Water) i alle aldre og uanset forudsætninger.

WOW har i første omgang planlagt en række træninger på land og vand i løbet af foråret - de første er allerede afviklet i løbet af marts. Første tur på vandet er lørdag den 7. april, og du kan læse mere om WOW og se aktivitetskalender via dette link.

"Det er to nye tiltag, som vi tror rigtigt meget på - men som også skal have chancen for at komme i gang. Vi vil gerne skubbe lidt på med en ekstra gulerod i form af ligasejlads," siger Peter Wolsing og uddyber:

Smutvej til ligasejlads

"Rundt om i mange klubber sidder måske en enkelt eller to sejlere, der brænder for at blive en del af ligaen, men ikke har udsigt til det via klubben. Her kan WOW eller YOUNGSTERS måske være præcis den smutvej, der gør, at de alligevel kan få oplevelsen."

De nærmere kriterier for at udvælge WOW- og YOUNGSTERS-sejlere til ligastævnerne bliver afklaret, når den endelige sammensætning af de to ligadivisioner er på plads.
★ Tursejlads

★ Undgå grundstødning på sommerturen

Kapsejlads

EM amok - hele fire nye starter denne uge

Kapsejlads

29erEM: Ups- and downs i udfordrende vindforhold

★ Interview & Portræt

★ De sejler året rundt, de er Happymoms

Kort nyt

4,4 millioner besøgte Stockholms skærgård

Kort nyt

Så er Visens Skib tager ud på sidste turné

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?