fbpx

Sæsonen er ikke slut...

Selvom Sejlsportsligaen har taget bådene på land og 2017 Danmarksmestrene er kåret, kæmpes der stadig ude blandt landets lokale klubhold for at gøre sig klar til næste sæson og holde det sociale fællesskab intakt. Der arrangeres i de kommende måneder træningsweekender i både øst- og vest.

I weekenden var den første træningssamling af J/70’er i Horsens, arrangeret af holdet bag The SeaHorsens og hen over vinteren er det KDY som inviterer til sejlads, denne gang på Øresund. Tilslutningen er stigende, og i weekenden var der 5 både der sejlede race af 12 minutters varighed ligesom til ligastævnerne. Det var blandede hold, samt de kendte besætninger fra Hadsund, Faaborg og lokale Horsens.

IMG 2858

The Seahorsens

Fuld åbenhed og vidensdeling

Fra Horsens lyder det at ”idéen med stævnet var, at vi skulle vidensdele så meget som muligt om trim, boat-handling – sådan at alle kunne gå derfra med så meget som muligt. Det lykkedes virkelig godt, og alle var med på idéen”.

Opbakningen til weekendens camp var en så stor succes, at der allerede nu er planlagt en ny weekend, hvor holder byder konkurrenterne fra Sejlsportsligaen, interesserede, nye og gamle sejlere forbi Horsens og prøve kræfter med J/70’erne. Allerede nu kan interesserede sætte kryds i kalenderen d. 13-15. April 2018, hvor et lignede arrangement løber af i Horsens. Fokus er ligesom i weekenden at invitere til træningsstævne med ”fuld åbenhed og vidensdeling”.

Udover at arrangere træningsweekend, var der også standerstrygning, som blev holdt rundt omkring i mange af de danske sejlklubber. Her tog det lokale hold en flot anden plads i ’Nykredit Sailor of the year’ for deres flotte placering i Sejlsportsligaen, da sejlklubben uddelte årets præmier.

Høj intensitet som vi kender det fra Sejlsportsligaen

Sidste år arrangerede KDY sammen med Hellerup vintersejlads. Sejladserne og formatet havde så stor succes at konceptet nu startes op igen. KDY har med deres initiativ til vintersejladserne forventninger om, at opbygge et endnu stærkere netværk omkring sportsbådene. ”Et netværk der kan være med til at udvikle nye formater, så vi kan fastholde de unge. Der sejles korte op-og ned sejladser af 20 min varighed, med høj intensitet som man kender det fra Sejlsportsligaen, på den måde", lyder det fra KDY’s Ingeborg Nielsen, der er tovholder på træningerne. Meningen er også, at sejladserne kan bruges som træning til den kommende sæson. Derudover skal træningerne også være med til at overbevise sejlerne om, at det ikke kun er joller, der kan sejle om vinteren.

Fra Sejlsportsligaen er der applaus! ”Det er godt at se, hvordan miljøet vokser, og hvordan at træningerne bliver dyrket måde i øst- og vest. Flere og flere både kommer til og det er meget positivt, fordi det giver nye muligheder for både sejlerne og klubberne! Ser man på tyskerne træner de oftest mere end os, velvidende at det også er anderledes i Tyskland, men holdene stormer også frem i ligasammenhæng, så vi glæder os til at følge de danske klubbers udvikling de kommende år!”, lyder det fra Nynne Desirée Ammundsen.

KDY arrangerer vintersejladser fire søndage i november og fire søndage mellem uge 7 og påsken. Det hele gennemføres af frivillige hjælpere fra klubberne.

Følg med her

Der er stadig mulighed for at tilmelde sig: http://kdy.dk/vinterkapsejlads/
Kort nyt

Så er Visens Skib tager ud på sidste turné

★ Artikel

★ Design: Hvorfor vende snuden på hovedet?

Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Kort nyt

My Song genopstået i ’ClubSwan’ sortimentet

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?