fbpx

Sejlsportsligaen: Frederikshavn genvinder titlen

Frederikshavn Sejlklub er for andet år i træk Danmarks bedste sejlklub. Trods pres på til det sidste lykkedes det nordjyderne at holde forfølgerne på afstand, da årets Sejlsportsliga sluttede søndag i Skovshoved.

Et kæmpe jubelbrøl, gruppekrammere og en stor forløsning var scenerne hos de fire besætningsmedlemmer og klubformand Helmuth Melsen, da det søndag eftermiddag stod klart, at Frederikshavn Sejlklub vinder danmarksmesterskabet for sejlklubber 2017.

Det hele foregik på havnen i Skovshoved, hvor sæsonens fjerde og sidste stævne i Sejlsportsligaens 1. division sluttede efter en afgørelse, hvor guldkampen helt uventet blev åbnet på vid gab før de sidste to flights.

Frederikshavns solide forspring vaklede efter en nervøs 6'er i tredjesidste flight – samtidig med at KDY rykkede mod toppen og dermed pludselig bejlede til ligaguldet. I næstsidste flight var KDY og Frederikshavn i direkte duel – med KDY godt fra start og Frederikshavn nede i sækken.

Seahawks.jpg

For andet år i træk kan Frederikshavn Seahawks løfte pokalen som bedste hold i Sejlsportsligaen. Foto: Frederik Sivertsen

Her måtte nordjyderne med skipper Kris Houmann og co. trække på al deres erfaring – før de med held sejlede sig tilbage på andet opkryds og kunne gå i mål som 3'er. Én plads efter KDY.

I sidste flight var KDY og skipper Henrik Jensen med i første sejlads. Her glippede guldchancen definitivt med en 4'er. Og så kunne frederikshavnerne juble på kajen, før de selv skulle ud til deres sidste sejlads.

Humør under pres

"Vi havde en sejlads, hvor vi sluttede sidst. Det satte humøret lidt under pres. Men vi prøvede at fokusere på at finde ind til de ting, vi ved, vi kan gøre rigtigt – og som vi har vist ved de andre stævner i sæsonen," forklarede gast Søren Steen om de afgørende momenter søndag, hvor titelforsvaret pludselig kom i fare.

Frederikshavn kunne "tåle" en syvendeplads ved stævnet og stadig vinde DM. Holdet sluttede på sjettepladsen. Et niveau noget under placeringerne som 1-2-2 ved de tre hidtidige stævner.

"Det er en kæmpe glæde og forløsning for os. Vi lå godt før stævnet og vidste, at det nok kun var os selv, der kunne tabe titlen på gulvet. Det blev spændende, men det lykkedes til sidst," sagde skipper Kris Houmann, der foruden finalenerver også kæmpede med sygdom i kroppen.

Formand: stor betydning for klubben

Klubformand Helmuth Melsen glæder sig over, at Sejlsportsligaens vandretrofæ kommer med hjem til Frederikshavn, hvor trofæet har prydet væggen i klubhuset det seneste år.

"Det er ubeskriveligt for klubben, at vi har denne her besætning. De udgør et fantastisk firkløver. Siden vi vandt titlen første gang for et år siden, har klubben fået en masse lokal opmærksomhed i pressen, som vi ikke oplevede tidligere. Vi har også fået en klubbåd i gang, den er booket hele tiden, og vi håber at få et ligastævne til Frederikshavn i 2018. Så dét at vinde Sejlsportsligaen har virkelig betydet meget for vores klub," sagde en stolt Helmuth Melsen, der samtidig er far til DM-guldvinder Rasmus Melsen. Fjerde mand i guldbesætningen er Rasmus Damsgaard.

Frederikshavn indledte 2017-sæsonen med at vinde første stævne i Struer, dernæst fulgte to andenpladser i Brejning og Aarhus før sjettepladsen ved finalestævnet i Skovshoved.

Sølv og bronze

KDY sikrede sig årets DM-sølv – for anden gang i klubbens ligahistorie. KDY's besætning i Skovshoved bestod af Niels Gramkow, Thomas Hartvig, Henning Lambertsen og skipper Henrik Jensen.

KDY sluttede også på sølvpladsen i ligaens debutår, 2014. Samme år sluttede Kerteminde Sejlklub på bronzepladsen. Og den bedrift gentog østfynboerne i år – sikret takket være en stærk andenplads ved finalestævnet i Skovshoved.

Kerteminde har i flere sæsoner stillet med en godt sammensejlet topbesætning – Thomas Møhl, Magnus Jung Johansen, Yann le Helleix og skipper Jørgen Mohr Ernst.

Se interview med vinderne:
Kort nyt

Så er Visens Skib tager ud på sidste turné

★ Artikel

★ Design: Hvorfor vende snuden på hovedet?

Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Kort nyt

My Song genopstået i ’ClubSwan’ sortimentet

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?