fbpx

Sejlsportsligaens 1. division - hvem skal på podiet?

Der er ingen tvivl om, at der bliver rift om sejlsportsligaens 1. divisions podie på søndag. Søndag bliver det afgjort, hvem der får trofæet med hjem til skue og applaus til deres lokale klub, og som kan kalde sig Danmarks,ester til næste år! Derudover skal der også findes en sidste og fjerde stævnevinder!

Seks points i den samlede stilling er forskellen fra Frederikshavn Seahawks med Rasmus Melsen + Kris Houmann ned til KDY, Royal Danish Yacht Club SHARKS, inden der sejles første gang fredag. Fra KDY - Royal Danish Yacht Club ned til 3. pladsen som er Team Hydac Kerteminde - Sejlsportsliga er der kun tre points.

 DSC9058xxaa 800px

KDY Sharks. Foto: Frederiks Sivertsen.

Hjemmebanefordel?

Interessant er det, at KDY som ligger nr. 2 i den samlede stilling, endnu ikke har stået øverst på podiet i år, men alligevel ligger godt lunt i svinget. Kongelig Dansk Yachtklub siger selv "KDY glæder sig rigtig meget til at sejle på hjemmebane nord for vores havn. Vi håber, at der kommer rigtig mange ned og ser vores hold KDY Sharks sejler en podieplads i hus. Lige nu er det Hellerup Sejlklub med Trine Abrahamsen, der er vores største konkurrent, sammen med Seahakws!".

Ser man tilbage på andet ligastævne i Brejning Lystbådehavn og Bådklub, hvor Yachtklubben Furesøen med blandt andet Kasper Bech Skiveren og Sebastian Wright Olsen, så skal der sejles godt til for at komme på podiet i den samlede stilling. De er lige nu nummer seks. Alt andet lige, har holdet virkelig vist, at de hører til i Sejlsportsligaens 1. division i og med deres top 10 placering overall, efter kun en sæson i denne division.

Sidste stævnevinder, The Seahorsens, kan helt sikkert klare en stævnesejr mere, hvis det skulle komme på tale - Jacob Nikolajsen og Mikkel Hougaard Sørensen og Co. De har en 4. plads overall og kan derfor sagtens ende med at komme på podiet i weekenden. Der er lige nu fire points mellem 3. og 4. pladsen.

À points (med 18 points) er sejlerne fra Horsens til OL med Skovshoved Sejlklubs hold i Sejlsportsligaen som efter en 11. plads i Aarhus Festuge, er klar på at sejle sig frem i stillingen! Selv siger holdet: "Der kun er en vej i denne weekend" - og så må vi bare håbe at de finder den rette kurs".

Intet er afgjort, men en ting er sikkert - vejret lover godt (for nogle af holdene, for andre mindre godt.

Seahawks

Frederikshavn Seahawks fører Sejlsportsligaens 1. division - men hvordan vil det gå ved sidste ligastævne i år? Foto: Frederik Sivertsen.

TOP 10 som den ser ud inden ligastævnets start på fredag

1. FREDERIKSHAVN SEAHAWKS / Frederikshavn Sejlklub
2. KDYSHARKS
3. TEAM HYDAC / Kerteminde Sejlklub
4. SEAHORSENS / Horsens
5. SKOVSERNE / Skovshoved Sejlklub
6. FURESØEN RED STARS / Yachtklubben Furesøen
7. HELLERUP HIGHFLIERS / Hellerup Sejlklub
8. KALØVIG COBRAS / Sejlsportsligaen / Kaløvig Bådelaug
9. TEAM SUNDET / Sundets sejlsportsliga fra Sejlklubben Sundet
10. HADSUND HURRICANE / Sejlsportsligaen Hadsund Sejlklub