fbpx

Roskilde vinder 2. Division og går efter Champions League

Heller ikke til sidste og tredje stævne var Roskilde til at slå af pinden! De startede weekenden med fem prikker ud af seks mulige til lørdagens sejladser og holdte stort set samme kurs resten af weekenden. De sad kort fast i et mærke og fik tilmed en straf, men på trods at dette forsatte de med at lave 1. pladser om søndagen.

Selv lyder det fra holdet, der nu rykker op i 2. Division ”at præstationen i dag modsat i går, var meget blandet. Vi lavede enten førstepladser, eller også sad vi fast i mærket”. Roskilde-holdet, der har sejlet med stort set samme besætning hele året, ser frem til at rykke op i 1. Division. De glæder sig meget og ser også frem til at forsætte de gode takter fra årets start.

Oure sejlede sig frem

Oure som i sidste weekend, til 2. Divisions tredje stævne havde den erfarende skipper Jesper Radich med om bord, viste i denne weekenden at de bestemt og så godt kan uden den erfarne rosmand. Fra holdet lyder det at, ”der er ingen tvivl om, at det var vildt fedt sidste weekend, og grunden til at det går så godt i denne weekend er nok også fordi vi har taget rigtig mange af de erfaringer med videre fra sidste til dette stævne, og det har gjort en forskel”. Efter 2. Stævne i Brejning før sommeren, lå Oure på en 16. plads men efter de sidste to stævner er de rykket markant op og er lige nu nr. 10 i den samlede stilling.

Blandt de andre lidt yngre besætninger, som der er flere af her i 2. Division end 1. Division kan også nævnes The Ugly Duckslings fra København og Hou Maritime Idrætsefterskole, som alle har forbedret sig og få masser af erfaringer med til de næste mange ligastævner. Desværre ender flere af de yngre besætninger med at rykke ud af ligaen.

Årets nedrykkere

Til skippermødet lørdag kl. 10.00 blev det afsløret, at fire nye klubber har meldt sig, og det betød, at det galt om at komme op og den magiske grænse i top 16. For at være en del af 2. Divisions i 2018. Der er ingen tvivl om, at sejladserne hele weekenden havde afgørende betydning, og særligt for KAS og Skælskør var der hård kamp.

21427469 1488946981187548 8228190344361043373 o

Kasserne.

Det endte efter megen hiv og slid for KASSERNE at få tilpas mange gode sejladser til at ende over top 16 i den samlede stilling. Hør interviewet med KASSERNE:

Det bliver et farvel til følgende fire klubber i 2. division.

  • Middelfart WAVES
  • TEAM HARBOE fra Skælskør
  • KØS – The ugly ducklings og
  • HOU VIKINGS

Oprykkerne er fundet

Der var enkelte af holdene i toppen af 1. Division, som allerede efter 3. Stævne følte sig mere sikre som oprykkere end andre. Til 4. Pg sidste stævne, var der dog flere som måtte kæmpe lidt ekstra. Følgende fem klubber endte som oprykkere at dette års 2. Divisionsstævne.

  • Team Roskilde
  • COOL CATS fra Sejlklubben København
  • Svendborg Sund Sejlklub
  • TEAM Helsingør
  • THE CRABS fra Brejning

Der var generelt stor spænding på kajen til Sejlsportligaens fjerde stævne som sammen med 300 joller blev afviklet i blandet vejr i Skovshoved.

Se stort galleri fra Per Heegaards kameralinse her.

The Ocean Race

Video-interview: Charlie Enright - en 800 sømil lang sprint

Tursejlads

Aggressive spækhuggere skal bekæmpes med nye metoder

The Ocean Race

Bouwe Bekking tilbage - interview...

★ Interview & Portræt

★ Mod en biocidfri fremtid

Sejlsportsliga

Ligaen skyder Sjælland Rundt Sailing Week i gang

The Ocean Race

Ocean Race: På vandet med en IMOCA – se video

The Ocean Race

Franske Guyot vinder kapløb med tiden

Kapsejlads

Interview: Hurtigere rute rundt om Fyn?

Udvalgte artikler *