fbpx

Sejlsportsligaen: Spirits of Oure sejrede i Aarhus

De ellers godt sejlende klubber fra Brejning og Sejlklubben København, som tidligere har holdt solid føring til deres konkurrenter, var udfordret ved de lette vindforhold til lørdagens Sejlsportsliga stævne. Denne weekends stævne blev kun til et ’lørdagsstævne’, fordi at der ikke var vind nok til at sejle søndag.

Søndagen startede med gode udsigter til lidt formiddagsbrise, og derfor første på dagen startede som en udsættelse, men som senere endte i en total aflysning af sejladserne.

 M1A4168

Der var ikke meget vind søndag i Aarhus. Foto: Frederik Sivertsen.

Oure mandskabet har arbejdet meget med deres boathandling siden det sidste stævne i Brejning, lyder det fra holdet selv. Selv siger de, at de manglede stadig lige det sidste taktik og erfaring for at få ordenligt gang i båden. Henriette Bonnen fortæller, hvordan at de med en erfaring sejler som Jesper Radich kunne få fart i båden, og kombinationen af deres egen boat-handling, med hans erfaring gjorde forskellen. "Vi har fået rigtig meget fart i båden med Jesper om bord, og det har virkelig været fedt med hans erfaringer. Vi er gode til boathandling, men vi har manglet fart, men det fik vi med til dette stævne og det har blandt andet gjort forskellen".

Oure endte som vinder af tredje stævne med to points ned til nummer to fra Roskilde, som igen havde to points ned til nummer tre fra Svendborg Sund Sejlklub.

Hvem bliver 2018 oprykkerne?

Inden stævnets start lå Oure i den ende af stillingen som indikerede en nedrykning, men med weekendens takter viste de storform og hvis takterne fortsætter kan der nå at ske meget inden det i næste weekend afgøres, hvem der enten rykker op eller ned i 2. Division.

Et af de hold der rigtig gerne vil tilbage i 1. Division er sidste stævnes værter fra Brejning, The Crabs. De fik inden sommeren deres egen J/70, og den har da også været en stor del af forberedelserne frem mod dette stævne. Tidligere stævneleder, Jørn Pedersen fortæller: "Med vores nye båd står vi klart stærkere, og vi er blevet bedre end tidligere – eller i hvert fald mindst ligeså gode. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at klare os ligeså godt som på hjemmebanen, hvor vi stod på podiet. Det klare mål for klubben er da også at rykke op! Nu har vi været oppe, nu nede og nu vil vi op igen". Efter Roskilde og The Crabs, er Struer Sejlklub på en tredjeplads med 25 points. Efter weekendens stævne ligger The Crabs nu på en 3. plads med 13 points.

Det tegner altså forsat rigtig godt for de hold som har domineret toppen fra sæsonens start, nemlig Sejlklubben København, Svendborg Sund Sejlklub og Helsingør. Lige nu er der 15 points, der skilles femte pladsen op til førstepladsen.

 M1A4207

 

I bunden af Sejlsportsligaens 2. divisions hold blev der kæmpet i den lette forhold. Et blandt flere hold der fik en DNF, var Hou Maritime Idrætsefterskole som har været med for første gang i Sejlsportsligaen, de kæmper for at holde sig oven vande i ligasammenhæng. Desværre startede de i første flight i lørdagens sejladser ud med en DNF for at overskride tidsgrænsen. Det var en hård start, og HMI fik hevet en del sjette pladser hjem. Syvstjernen rykkede et godt stykke ned fra deres tidligere placeringer, mens andre af holdene i midten af ligaen rørte på sig i en mere opadgående retning. ’Holdet med Kasserne’, KAS fik taget et godt hop op og endte på en 8. plads, med en prik ud af lørdagens sejladser. Syvstjernen kæmpede om nogen for at indhente en DNF som de fik i stævnets start. Efter deres tidsstraf, fik de intet mindre end to prikker! Det rakte desværre ikke til mere end en 9. plads.

DM-vindere og landets bedste klubkammerater findes (også) i Sejlsportsligaen

Udover at der sejles for at fastholde positioner, så er der også andre ting der gør sig gældende i liga-regi. Ovenpå en DM sejr i weekenden, står Thurø pirates -og klubben fast på at de repræsentere et særligt miljø hvor Sejlsportsligaen er et særligt element. "Udover oprykning, er det meget klart, hvad holdet får ud af at være med i ligaen, og målet for dette tredje stævne er da også at, klubben går efter at vinde mesterskaber (holdet vandt DM forrige uge, red.), men mest ser vi frem til en weekend med sejlads på programmet som samler os med en masse smil, grin frustration, sammenhold og læring. Det er nemlig hvad vi får i selvskab med alle landets klubkammerater der sejler i Sejlsportsligaen!”, lyder det fra af holdets yngste medlemmer, Calle Sørensen.

Sejlads nr. 1000 blev rundet

Weekenden bød også på en intern lykønskning til Sejlsportsligaens egen styrmand, Peter Wolsing der siden Sejlsortsligaen start, nu har sejlet over 1.000 sejladser. Ved niende sejlads lørdag over middag kunne Peter sætte hak ved sin nummer 1.000 gennemførte sejlads i ligaregi. For at holde den statistik betyder det, at der skal sejles op mod 45 sejladser til hvert stævne, og dette skal gøres i både en 1. Og 2. Division med start i 2014.

Udover Sejlsportsligaen, kom der også besøg af Folkebåde, H-både, Contender, 505 og Wayfarer i weekenden, hvilket betød, at pladsen foran Aarhus Sejlklub og Bugten var vældig travl og vældig munter.