fbpx

Ligaen: Sundet vinder sidste stævne - Yachtklubben Furesøen vinder 2. div overalt

Inkluder i Newsletter: Ja

Ligasæsonen 2016 er slut for de 18 klubber i 2. division. Fjerde og sidste stævne sluttede søndag i Skovshoved med Sejlklubben Sundet som overlegen vinder.

Sundet førte ved indgangen til FINAL 6 og lagde yderligere afstand ved at vinde de to første finalesejladser.

En fejl ved starten på sidste sejlads kostede chancen for at lave en ligahistorisk perfekt FINAL 6-serie med tre sejre - men det var uden betydning, sejren var hjemme med et klart forspring på henholdsvis syv og otte point ned til Yachtklubben Furesøen på andenpladsen og Silkeborg Sejlklub på tredjepladsen.

"Vores starter sad lige i øjet, og kommunikationen i båden har været supergod. Det hele har spillet, og vi er blevet bedre i løbet af sæsonen," sagde Sundet-skipper Bo Schülin om teamets præstation.

Furesøen vinder rækken

Med podiepladserne konsoliderede de tre klubber deres positioner i toppen af rækken.

Alle tre rykker op i 1. division fra 2017. Dog i lidt anden rækkefølge. Yachtklubben Furesøen vinder 2. division efter en overbevisende sæson med fire podiepladser ud af fire mulige (1, 3, 1, 2). Sundet slutter på andenpladsen og med Silkeborg som tre'er. Sønderborg Yacht Club rykker op fra en fjerdeplads i tabellen, mens Gilleleje Sejlklub tager den femte og sidste plads i elevatoren op i den fineste række.

Afgørelse i sidste sejlads

Trods 38 flights og i alt ni FINAL 6-sejladser hen over sæsonen var det én sølle placering i sæsonens allersidste sejlads, der afgjorde den femte og sidste oprykningsplads til Gillelejes fordel.

Gilleleje havde ellers ikke det bedste stævne i Skovshoved og missede kvalifikation til FINAL 6. Det åbnede en gylden oprykningschance for Helsingør Sejlklub, som i sidste FINAL 6-sejlads kunne sikre sig oprykning ved blot at placere sig foran Sejlklubben Syvstjernen.

Dét ville lige præcis bringe Helsingør en enkelt plads frem i Skovshoved-stillingen - hvilket ville være nok til at snige sig forbi Gilleleje Sejlklub i den samlede ligatabel.

Helsingør lå foran Syvstjernen efter første omgang, men et split mellem de to på sidste opkryds ændrede billedet, så Syvstjernen kneb sig forrest ned af sidste lænser og gik i mål som nummer fire - og med Helsingør som fem'er.

Syvstjernens feberredning

Efter placeringer som 17, 16 og 16 ved de tre tidligere stævner var det bemærkelsesværdigt pludselig at se Syvstjernen i FINAL 6. Og en samlet femteplads i Skovshoved var lige præcis nok til at sikre Syvstjernen endnu en sæson i 2. division. Unægtelig rettidig omhu af den A.P. Møller-forankrede sejlklub at slå til i sidste øjeblik.

For de fire nederste klubber i rækken er det til gengæld et farvel til ligasejlads i denne omgang. Nivå Bådelaug, Oure, Sejlklubben Neptun Vejle og DTU-Sejlsport bliver erstattet af fire nye klubber, der snarest annonceres.

YF

Yachtklubben Furesøen vinder 2. division efter en overbevisende sæson med fire podiepladser ud af fire mulige (1, 3, 1, 2). Foto: Per Heegaard