fbpx

Regler for ligaens op- og nedrykning fastlagt

Inkluder i Newsletter: Ja

Når Sejlsportsligaen 2014 slutter med ligastævnet i Aarhus den 5.-7. september, så rykker de fem nederst placerede klubber ud af ligaen. De fem ledige pladser bliver fordelt ved et kvalifikationsstævne, der skal afvikles i løbet af efteråret, formentlig i oktober.

Det har Dansk Sejlunion fastlagt på baggrund af tilkendegivelser og foreløbige erfaringer efter de første to ligastævner.

Markant udskiftning

"Vi har brug for at fastlægge og kommunikere reglerne for op- og nedrykning inden sommerferien, så interesserede klubber har rimelig tid til at overveje, om de vil forsøge at kvalificere sig til næste ligasæson," forklarer Dansk Sejlunions generalsekretær, Mads Kolte-Olsen.

Sejlsportsligaen er fra begyndelsen lanceret som en åben liga, hvor et antal klubber ville rykke ud efter sæsonafslutningen. Det konkrete format har blandt andet været diskuteret på møder i Ligaforeningen.

"Vi har valgt et format, hvor mere end hver fjerde ligaklub rykker ud. Det er en relativ markant udskiftning, men særligt her i begyndelsen er det ekstra vigtigt, at nye klubber har en god chance for at komme med i ligaen," siger Mads Kolte-Olsen.

Kvalifikationsstævne

De fem ledige pladser i Sejlsportsligaen bliver fordelt ved et kvalifikationsstævne, der afvikles i løbet af efteråret 2014.

"Vi beslutter tid, sted og sejladsformat for kvalifikationsstævnet, når vi til september kender interessen. Ud fra de tilkendegivelser, vi har modtaget, vil et forsigtigt gæt være, at op mod 15 klubber stiller op i kvalifikationen, men der kan sagtens komme både færre og flere," siger Mads Kolte-Olsen.

Kvalifikationen vil blive afviklet som fleetsejladser – formentlig i en form, der minder om Sejlsportsligaen.

Tilmelding

Det koster 1.000 kr. at deltage i kvalifikationsstævnet. Interesserede klubber kan tilmelde sig stævnet allerede nu og frem til den 1. september.

De nærmere oplysninger om tilmelding fremgår af et brev, som alle Dansk Sejlunion sender til alle medlemsklubber. Brevet er også tilgængeligt på sejlsport.dk og på sejlsportsligaen.dk.









★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen

Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 





Udvalgte artikler *