fbpx

Hvem er favorit til at vinde i Sønderborg ?

Inkluder i Newsletter: Ja

Hellerup Sejlklub vandt knebent over Kongelig Dansk Yachtklub i første ligastævne i Rungsted for et par uger siden. Herefter fulgte to jyske klubber, henholdsvis Silkeborg Sejlklub og Sønderborg Yacht Club og med Skovshoved Sejlklub på 5.-pladsen. Bedste fynske klub blev Faaborg sejlklub som nr. 8.

Nogle klubber formår at lave lokale udtagelsessejladser, og på denne måde skabe lokal aktivitet og interesse, men det ser ud til at de fleste klubber her i ligaens første år, må trække på klubbens gode sejlere, og i mange tilfælde også stille med forskellige besætninger i ligastævnerne.

Det er naturligvis vanskeligt at udråbe favoritter inden man kender holdene fra alle klubber, hvor der selvfølgelig kan komme nogle overraskelser. I princippet skal besætningen først anmeldes ved registrering til stævnet, så nogle klubber kunne møde op med nogle elitesejlere, og ”tage de andre på sengen”. Men kigger vi på nr. 1-5 i sidste ligastævne, så tør Bådmagasinet godt pege på en klub, som nok ikke undgår favoritværdigheden. Men der er sikkert andre klubber, som forhåbentlig kan ”true” Hellerups position, og sikre spændingen i Sejlsportsligaen.

Vi fortæller blandt andet om de fem klubber, som topper ranglisten efter første stævne i sejlsportsligaen.

Hellerup Sejlklub – nr. 1

Hellerup Sejlklub har afholdt sit andet udtagelsesstævne til ligaen i klubbens J/70'ere i solskinsvejr og 4-8 m/sek. Den indledende runde blev vundet af Mikkel Palludan med besætning overNicolas Brandt Hansenog besætning. I finalen skulle Mikkel Palludan møde vinderen af det 1. udtagelsesstævne Mads Christensen. Mads trak det længste strå og gik ubesejret igennem.

Det bliver såledesMads Christensen, Ida Hartvig, Kristian Kvid Sørensen og Christina Otzen, der skal repræsentere Hellerup Sejlklub til det 2. Sejlsportsligastævne. Christina Otzen bliver den første OL-medaljevinder, der stiller op i ligaen, idet hun i 2004 vandt bronze i Yngling.

Det kunne se ud til at Hellerup Sejlklub nu bliver favorit i Sønderborg.

Kongelig Dansk Yachtklub - nr. 2

Det lykkedes ikke for KDY denne gang at gennemføre et lokalt udtagelsesstævne og klubben har udtaget følgende besætning til det andet liga stævne: Felix Jacobsen, Rune Larsen, Louise Christensen og Mathis Groenemann.

Spørgsmålet er, om denne besætning kan følge op på Team Meldgaards flotte præstation i Rungsted, hvor de var tæt på at slå Hellerup af banen. Felix Jakobsen er en af KDY’s unge, aktive og ambitiøse match race sejlere - så de er sikkert skrappe i starterne, hvilket er vigtigt på de korte baner.

Silkeborg Sejlklub – nr. 3

Som klubben siger: ”De har lært at sige Silkeborg i hovedstaden”.

Overraskelsen i det første ligastævne var Silkeborgs hold, i hvert fald for de andre. Men klubben havde forberedt sig godt, og som vi fortalte i artiklen i går, så tog klubben selv initiativ til at leje tyske J/70’ere til træning på Silkeborg Søerne. Og de var ”large nok” til også at invitere andre jyske klubber til at benytte sig af denne træningsmulighed.

Og Silkeborg Sejlklub tilbyder både deres medlemmer at komme med til Sønderborg, eller at se Live-transmissionerne i eget klubhus derhjemme. Og Silkeborg vil op og kæmpe om topplaceringerne, og Lars Wegener - der har vundet flere VM-medajler i H-båd som gast - siger at de går efter en plads på skamlen.

Læs også: Så lærte de at sige Silkeborg i hovedstaden

Sønderborg Yacht Club – nr. 4

Sønderborg Yacht Club er på hjemmebane, og skal forsvare sin position som næstbedste jyske klub efter første ligastævne. De stiller med samme hold som i Rungsted, og siden har de været i Glücksborg og træne i de tyske J/70’ere, så der er nok ikke tvivl om at de er skarpere denne gang i manøvrerne og det tekniske, når de har lært båden bedre at kende.

Banerne kommer naturligvis til at ligge tæt på land ved marinaen, og udover liga stævnet samt sportsbådsklasserne, så arrangerer klubben også Sønderjysk Open i samme weekend for Optimist, RS Tera, Zoom8, Europa, Laser og RS Feva. Stævnet i Sønderborg er det andet stævne i en serie på tre stævner i det sønderjyske. Det er samtidig en strålende mulighed for at præsentere Sejlsportsliga konceptet for unge sejlere.

Mon ikke Sønderborg Yacht Club endda kan komme til at kæmpe med Hellerup om førstepladsen ?



Skovshoved sejlklub – nr. 5

Det bliver skipper Martin Mellerup, der med sin besætning JanPeter Andersen, Frederik Rask og Monica Meulengracht skal forsvare den 5. plads, som klubben tilkæmpede sig i det første stævne.

Hjemme i klubhuset arrangerer klubben Live-transmission fra Sejlsportsligaen på klubbens TV-skærm søndag 22. juni fra kl 11.00 af de sidste spændende sejladser direkte fra Sønderborg. Hovmesteren serverer mad og drikke til sædvanlige attraktive klubpriser.

Og nu er der krig på Fyn

Bedste fynske klub i første ligastævne blev Faaborg sejlklub på 8.-pladsen, og nu er der proklameret krig på Fyn om, hvem der bliver Fyn’s bedste klub. Faaborg Sejlklub nåede at træne en gang i en B One inden første ligastævne i Rungsted, hvor det blev til en ærefuld 8.-plads, lige foran rivalerne fra Kerteminde Sejlklub som nr. 9, mens Svendborg Sunds Sejlklub blev nr. 12 og Middelfart Sejlklub nr. 15.

”Klubben går ret meget op i at være bedst på Fyn. Vi vil rigtigt gerne slå især Svendborg og Kerteminde,” fortæller Max Rohde, én af Faaborgs fire besætningsmedlemmer, inden han straks understreger, at det vil være bedst for sejlsporten på Fyn, hvis det går godt for alle de fire ligaklubber.

”Så længe, de andre ligger efter Faaborg, håber jeg, de klarer sig rigtigt godt,” siger han med et glimt i øjet. Faaborg var én af de fem klubber, der kom med i ligaen via lodtrækning. Kort efter ringede klubformanden til Max Rohde og spurgte, om han kunne påtage sig opgaven med at sammensætte en konkurrencedygtig besætning.

Max Rhode fik samlet en bruttotrup på otte sejlere. Planen er, at han sammen med sin bror, Michael Rohde, deltager i alle fire stævner, mens de to sidste pladser besættes på skift af de øvrige. Det hele er lidt af et puslespil, fordi de otte sejlere er spredt vidt omkring i Odense, København og Jylland. Dog har de bevaret tilknytningen til Faaborg Sejlklub, hvor de sejler en aftenmatch i ny og næ.

Du kan linke til Bådmagasinets online liga magasin fra vores forside – hhv. PC eller Tablet version

Læs alle Bådmagasinets artiklen om ligaen – nu i alt 48 artikler

Sejlsportsligaens hjemmeside

Se også video fra onsport der blev optaget i Rungsted her