fbpx

Så lærte de at sige Silkeborg i hovedstaden

Inkluder i Newsletter: Ja

Udover at Silkeborg Sejlklubs hold præsterede en flot tredjeplads i det første ligastævne i Rungsted, så gør klubben også noget ved det på lokalt plan.

Umiddelbart efter stævnet i Rungsted havde klubben en artikel med i Midtjyllands Avis. Holdet skriver en kort ”dag-bog” under stævnet som klubben ”krydrer” lidt og sender til avisen. Sådan laver man lokal omtale af sejlsporten - og det er jo lige netop dét som er meningen med Sejlsportsligaen og klubbernes deltagelse. At udbrede kendskabet til sejlsporten !

Erik S. Jakobsen fortæller om klubbens initiativer ifm. næste liga stævne:

"Til næste liga stævne har Silkeborg Sejlklub inviteret klubbens medlemmer en tur til Sønderborg for at følge sejladserne fra en RIB, og naturligvis også fra land. Samtidig er der arrangeret storskærm i klubhuset. Og så vil klubben se, hvad interessen er for disse tiltag."

"Dét hold som klubben stiller med i Sønderborg, er med en enkelt udskiftning. Klubben har flere sejlere ”på lager”, men det er ofte også et spørgsmål om tid. Klubben vil prøve at skifte 1-2 personer for hele tiden at have nogle personer ombord som kender sejlsportsliga konceptet."

På Silkeborg Søerne sejler man primært H-båd og L23, og klubben har ingen moderne kølbåde a la J-80 og J/70 med assymetrisk spiler. Men det kan man gøre noget ved !

J70 træning på silkeborg søerne 02

På spørgsmålet om, hvad der var hemmeligheden bag, at klubben klarede sig så flot i det første liga stævne, fortæller Erik S. Jakobsen:

”Alle fra vores brutto-hold har sejlet J70 to uger inden det første ligestævne i Rungsted, hvor vi havde de tyske J/70´ere i klubben. Ikke alle fik sejlet lige mange timer, men sejlerne kender lidt til båden.”

”Vi måtte jo gøre noget drastisk, da ikke blev mulighed for os at komme til at sejle i DS bådene inden stævnerne, så via det tyske værft, fik vi arrangeret 2 både i en uge.”

”Vi mente, at det var fatalt, ikke at have tumlet lidt med båden inden vi startede, når vi nu havde kastet så mange penge efter arrangementet. Det styrkede også forståelsen fra de øvrige medlemmer, når de også kunne få en tur i de nye både.”

"Vi havde også besøg af Egå Sejlklub, Kaløvig Sejlklub, Århus Sejlklub og Middelfart Sejlklub, som lånte en bådene en halv dag hver."

”Jeg mener personligt, at skal vi have succes med denne båd og dette koncept, så skal kendskabet til båden ud i klubberne. Derfor håber jeg, at DS tager denne opfordring op og lader de danske både ”gå på omgang” i fremtiden.”

J70 træning på sillkeborg søerne 01


 









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *