fbpx

Analyser sejladser og optimer din performance

Inkluder i Newsletter: Ja

Samtlige sejladser i sejlsportsligaens første stævne i Rungsted blev live-streamet og tracket. Det giver mulighed for at interesserede i både ligaklubberne samt alle andre interesserede over hele landet kan se, hvordan det gik i de enkelte sejladser.

Det gør man ved at gå ind på www.sejlsportsligaen.dk og klik på ”gå til SAP Livecenter”. Her kan du se Highlights fra stævnedagene, hvor der er kombineret live-streaming og tracking. Endvidere kan man se tracking af hver enkelt sejlads i ”Sailing Analytics” og naturligvis resultater fra stævne 1 og resten af stævnerne i løbet af 2014.

Ligaholdene har også en gylden mulighed for at drage erfaringer af sejladserne i første stævne i Rungsted, således at man kan optimere sin performance og taktik i det andet ligastævne i Sønderborg i næste weekend.

Rasmus Køstner, Co-skipper på SAP Extreme Sailing Team fortæller herunder, hvordan ligaholdene kan forberede sig inden næste stævne ved at bruge SAP Sailing Analytics.

Det er vigtigt at gennemse sejladserne efter stævner for at finde de områder, hvor man kan forbedre sig og fremover få en bedre performance. Det er vigtigt at være så objektiv som muligt og bare se på den rå performance. På professionelle sejlsportshold er det ikke unormalt, at én sejltime giver anledning til lige så lang tids analyse og forberedelse til næste stævne. 

 

Se sejladserne igennem

Find situationer hvor man har mistet positioner

Undersøg hvad de bedste gør, sammenlign strategi, taktik og båd til båd positionering

Dyk ned i detaljen, og lav nogle simple ”huske regler”

Brug din analyse til at fokusere på de vigtigste elementer i din sejlads ved næste træning og konkurrence

 

Først kigger jeg gerne på GPS track'et over sejladserne én for én. Det er bedst at "spole frem" ved at klikke på tids-indikatoren, og slide frem i det tempo man kan følge med i. Det skulle gerne give et godt overblik over racene, der kan være lidt forskelligt fra, hvordan man selv husker racet.

 

At se live-streaming igennem kan også give flere detaljer om manøvrer og trim, der kan være yderst værdifulde.

 

Bådens speed sammenligning gøres let ved at holde cmd eller Ctrl tasten nede og vælge de både man vil sammenligne. Derefter vælges "competitor charts" og under tandhjul symbolet vælges SOG (Speed Over Ground). Derefter vil man se en graf under GPS tracket, der kan nærstuderes for yderligere information ved at bringe curseren over grafen.

 

Dyk ned i detaljen, hvis du mener, at I har sejlet for langt eller for langsomt. Så kan det let undersøges ved at se de faktiske tal ved at vælge tandhjul symbolet ved "leaderboard". Her kan man vælge mange forskellige værdier der så kan ses under "+" tegnet i over Race nummeret (eks R5) i leaderboardet. Desuden kan man sortere leaderboard'et efter den faktor man ønsker og kan let se, om den båd tættest på linjen også senere var den første båd rundt om topmærket eller om der er belæg for de simple huskeregler man sætter op for sig selv.

Rasmus Køstner, Co-skipper for SAP Extreme Sailing Team ønsker alle ligasejlerne god træning og held og lykke til næste afdeling af sejlsports liga'en.









★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *