fbpx

DS klar til at finansiere sportsbåde

Inkluder i Newsletter: Ja

Sejleren og KDY medlem Ib Kunøe fra Consolidated Holding lancerer sammen med Dansk Sejlunion nu en løsning for klubberne gennem etableringen af DS Klubfinans. Sammen er de to snart klar til at tilbyde finansiering af sportsbåde, til alle sejlklubber i Dansk Sejlunion.

Sejlsport er igen blevet en fest – bare tag et kig på interessen for Sejlsportsligaen og Sportsbåd Open med CB666, J/80 og Melges 24, som blev sejlet for første gang i Rungsted. Og det var kun starten på 2014-sæsonen, festen fortsætter i Sønderborg, Hellerup og Aarhus henover sommeren. Formand Hans Natorp siger det direkte: ”Jeg er imponeret og glad på sejlsportens vegne.”

Sejlsportsligaen er en åben fest. Folk kommer forbi på havnen og bliver mødt af sejlsport inden for synsvidde. Som tilskuere står vi praktisk talt midt i pitten og oplever det hele fra første parket. ”Nu vandt Hellerup igen – kan Silkeborg ikke lige tage dem nu – hvad skete der med Sundet – av rorsmanden brækkede en finger – kom så Middelfart!” Sejlsportsligaen er sejlklubbernes arena, hvor der skal kæmpes om at blive landets bedste sejlklub – klubbernes danmarksmester”, Hans Natorp sprudler af begejstring.

”Opgaven for sejlklubberne er, at de skal skabe dét miljø, som fostrer det bedste hold og forsvarer klubbens ære i Sejlsportsligaen. Altså skabe et sportsbådsmiljø som krumtappen, der skal løfte sejlklubbernes sportslige profil i forhold til omverdenen – foruden klubbernes sportslige niveau i forhold til at uddele bøllebank til de andre klubber i Sejlsportsligaen. Her er det OK at vinde håneretten”, som formand Hans Natorp så pædagogisk udtrykker sig

Sejlsportsligaen og Sportsbåd Open med CB66, J/80 og Melges 24 er et meget vigtigt element i, at danske sejlklubber genskaber en identitet og profil som idrætsklubber med høj puls, oplevelser, fællesskab og sportslige udfordringer. Det er de lokale oplevelser og fællesskaber sejlerne imellem, der skaber klublivet og sikrer, at nye generationer af unge får øjnene op for sejlsportens endeløse muligheder.

Derfor er etableringen af DS klubfinans så vigtig. Sejlklubben skal være det sociale minefelt, hvor dreng og pige mødes om glæden i at sejle sammen. Kald det "Klubliv", nøgleordet i sejlsporten i årene der kommer.

Ib Kunøe, formand i Consolidated Holding A/S spiller første violin

Selv om sejleren og erhvervsmanden Ib Kunøe er i den gråhårede målgruppe, var han ikke sen til at gribe muligheden for at blive en aktiv del af fremtidens sejlsport da han blev spurgt:

”Jeg ved godt, at vi taler om massive klubinvesteringer i millionklassen, de kommende år. Klubber ligger inde med store flåder af klubejede Yngling, H-både og 606 med mere, alle designet i slutningen af 1960'erne og de fremstår ikke længere som tidssvarende i forhold til sejlerne, ereknder Ib Kunøe. Ib Kunøe forventer, at de nye sportsbåde vil fastholde de store juniorer og de unge seniorer i klubben, altså mindske frafaldet”

Økonomien er nøglen til succes med ”Klubliv” ude i den enkelte sejlklub, her spiller Ib Kunøe, som formand for sit holdingselskab Consolidated Holding A/S første violin. Beslutningen om at etablere DS Klubfinans er nu truffet, inden for ganske kort tid har Dansk Sejlunion et godt og realistisk tilbud til klubberne.

DS stiller som bekendt både til rådighed ved stævnerne, men det er ikke nok for at skabe større aktivitet lokalt. Skal man træne og være skarp er en eller to både i klubben den rigtige løsning, hvis man vil frem.

For Ib Kunøe er det afgørende, at der er en lige linje fra aktiviteterne i Sejlsportsligaen, og genfødelsen af sejlsporten i den enkelte sejlklub. Øget interesse for sejlsporten kombineret med muligheden for at fremtidens sejlere også kan sejle i fremtidssikret klubmateriel hjemme I sejlklubben til en fornuftig pris.

Det er nu muligt og økonomisk realistisk med etableringen af DS Klubfinans.

Læs også Ib Kunøe's indlæg i Bådmagasinets online magasin om Sejlsportsligaen - link til PC eller tablet version på forsiden af vores webside.

Læs alle artikler om Sejlsportsligaen HER.

 









World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk bræt ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...





Udvalgte artikler *