fbpx

Aabenraa: Ligaen burde kun sejles i weekenden

Inkluder i Newsletter: Ja

Aabenraa Sejl Club’s kapsejladsformand fortæller, at der har udtaget to hold til at deltage i sejlsportsligaen, uden afholdelse af udtagelsessejladser. Spændende at se hvem der dukker op i Rungsted på fredag.

Team 1: Jens Carstensen (skipper), Søren Bladt og Thomas Lorentzen.

Team 2: Lars Thiellesen (skipper), Fedder Wiesel og Anders Bastiansen.

”Som du ser, har vi to teams, og vi har ikke haft nogen speciel udtagelse. Det er mere, hvem der har tid og lyst. Derfor er der to hold for at gøre belastningen så lille som muligt. Team 1 er alle X99 sejlere, der har sejlet sammen i en del år, men aldrig sejlet med gennaker - der er vist noget med nogle vinkler, holdet  lige skal lære,” fortæller Jens Carstensen om klubbens hold, og fortsætter:

”Team 2 er en sammensat besætning, men alle med stor erfaring fra såvel større som mindre både, og også i sejlads med gennaker. Men derudover har vi selv to J-80’ere i klubben, som er anvendt til noget trænings sejlads. Fælles for begge hold er, at vi nok mangler en 4 mand."

Planen er, at de to hold skal dele sejladserne ligeligt mellem sig i 2014, hvorefter klubben vil samle erfaringerne og planlægge mod sæson 2015, herunder også gå på sponsorjagt til næste år, når der foreligger noget konkret og bæredygtigt.

”Derudover så syntes jeg og Aabenraa Sejl Club, at det er et rigtig flot projekt, og det er godt brandet og lanceret. Men pas nu på at det ikke kun bliver for eliten, det ville være en skam,” siger Jens Carstensen.

”Endvidere mener jeg, at der ikke burde sejles om fredagen, og som jeg husker var det heller ikke meningen.  Sejlunionen glemmer lidt, at vi er nogle der er erhvervs aktive og ikke lever af sejlsport, er førtidspensionist eller studerende. Vi har selv haft rigtig svært ved at tage en arbejdsdag ud af kalenderen.”

Aabenraa Sejl Club benytter til daglig deres to J-80’ere som kapsejlads- og sejlerskolebåd. Det er første år, at klubben har J-80 efter at et ”J-80 Udvalg” samt en række frivillige har arbejdet hårdt for at skaffe de to J-80’ere til 2014. Bådene anvendes ikken til skolesejlads med også eventsejlads – se klubbens brochure:

Eventsejlads – kommunikation, samarbejde, trivsel

Det giver også god mening for Aabenraa Sejl Club at have J-80’ere, idet Sønderborg Yacht Club tillige har satset på samme bådtype som klubbåd med to J-80’ere, ligesom den også anvendes af idrætshøjskolen i Sønderborg. Så det ligger nok ikke lige for, at klubben de kommende år anskaffer J/70’ere.

Aabenraa Sejl Club

LÆS HER mere om sejlsportsligaen – herunder de andre ligaklubbers planer for udtagelser, lokal promovering af sejlsport, fremtidig klubbåde m.v. Du kan også finde artikler om den tyske bundesliga, herunder om idemanden bag denne, Oliver Schwall.

Bådmagasinet er stolte over at kunne støtte de spændende initiativ som officiel mediepartner for Sejlsportsligaen.









World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk bræt ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...





Udvalgte artikler *