fbpx

Roskilde Sejlklub: Vi udtager i vores fire J-22’ere

Inkluder i Newsletter: Ja

Roskilde sejlklub anskaffede for snart en del år siden J-22’ere til et match race center, og hensigten med centret er at tilbyde interesserede mulighed for at deltage aktivt uden at have stor viden om Match Race eller høje ambitioner om at dominere sporten.

Det er også centrets ambition at udbrede interessen for at sejle Match Race i Roskilde. Og klubben afholder derfor også et par stævner i løbet af en sæson, hvor vi inviterer sejlere fra ind- og udland til at konkurrere mod os i ISAF grade 4 og 5 stævner.

Nu kommer J-22’erne også til at blive brugt til træning og udtagelse af klubbens hold til Sejlsportsligaen, og man regner med det er en fordel, at man kan træne i en sportsbåd i det daglige.

Roskildes formand Morten Rytter svarer på Bådmagasinet’s spørgsmål:

Hvordan planlægger din klub udtage jeres besætning til ligaen ? Vil I holde udtagelsessejladser i klubben og i givet fald i hvilken bådklasse ?

”I Roskilde Sejlklub vil vi naturligvis benytte vores fire J22 både til træning og udtagelse til Sejlsportsligaen.”

Vil klubben udtage en besætning forud for hvert ligastævne ? Eller udtage en besætning for hele sæson 2014 ?

”Vi planlægger at udtage hold forud for hvert ligastævne med udgangspunkt i, at så mange sejlere som muligt har mulighed for at deltage i udtagelserne og ligastævnerne.”

Hvad er klubbens ambition med deltagelse i ligaen ? Er det jeres mål at vinde ligaen 2014 ? Eller har I en anden målsætning her i første sæson ?

”Roskilde Sejlklubs målsætning er at få flest muligt ud og sejle med henblik på at skabe aktivitet i klubben og deltage i ligaen. Når det er sagt vil vi gerne holde et niveau, hvor vi sikrer os en plads i ligaen fremover.”

Har I gjort jer tanker om, hvordan I vil bruge ligaen til at promovere jeres klub og sejlsporten i jeres lokalområde, bl.a. med henblik på at rekruttere flere medlemmer ?

”Vi vil gerne bruge ligaen som løftestang til promovering af klubben samt rekruttering af sejlere fremadrettet. Konkrete tiltag er ikke fastlagt endnu, men vi skal selvfølgelig bruge denne mulighed for at eksponere sejlsporten mere lokalt.”

Har klubben planer om i fremtiden at købe J/70’ere til klubbrug ? Og hvilke både anvender I pt. som klubbåde ? og til hvad ?

”Vi anvendes i dag klubbens fire J22’ere til match race. Når interessen fra sejlere, sponsorer mv. forhåbentlig er til stede og økonomien tillader det, vil klubben gerne anskaffe J70 både.”

Har du andre synspunkter om ligaens fremtid og muligheder i dansk sejlsport ?

”For Roskilde Sejlklub er ligaen en oplagt mulighed for at få mere fokus på sejlsporten og det er vores håb, at vi via samarbejdet om Sejlsportsligaen kan få flere aktive sejlere i alle aldersklasser til at benytte klubbens fantastiske faciliteter på land og vand.”

Roskilde Sejlklubs hjemmeside

Læs mere om Sejlsportsligaen – 7 andre klubber har allerede fortalt om deres planer for udtagelse af hold, hvilke både, hvordan de vil bruge ligaen til at promovere sejlsporten lokalt og om de har planer om at købe J/70’ere.









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *