fbpx

Faaborg sejlklub: To unge sejlere sætter ligaholdet

Inkluder i Newsletter: Ja

18 klubber stiller op til den nye liga i 2014. Bådmagasinet spurgt ligaklubberne om deres ambitioner, hvordan de vil udtage sit klubhold m.v.

Faaborg Sejlklub er den første klub vest for Storebælt, som har svaret, og klubben vil lægge stor vægt på, at udtagelserne til klubligaen kan styrke aktiviteterne i klubben.

Morten Rohde, næstformand i Faaborg Sejlklub svarer på Bådmagasinets spørgsmål

Hvordan planlægger din klub udtage jeres besætning til ligaen ? Vil I holde udtagelsessejladser i klubben og i givet fald i hvilken bådklasse ?

”Vi har i år valgt, at det er blandt de unge mellem 18 og 35, at vores besætning skal findes. Der er af bestyrelsen udpeget to af de unge, der har ansvaret for at sætte det bedste hold til hvert stævne.”

Vil klubben udtage en besætning forud for hvert ligastævne ? Eller udtage en besætning for hele sæson 2014 ?

”Det er op til de to ledere at sætte der bedste hold hver gang.”

Hvad er klubbens ambition med deltagelse i ligaen ? Er det jeres mål at vinde ligaen 2014 ? Eller har I en anden målsætning her i første sæson ?

”Målet for vores deltagelse i ligaen er, at holde på nogle af vores unge sejlere og give dem nogle gode oplevelser. Vi tror at konkurrencen bliver meget hård, så håbet er at blive mellem de 12 første og derved forhåbentlig kvalificere os direkte til næste års liga.”

Har I gjort jer tanker om, hvordan I vil bruge ligaen til at promovere jeres

klub og sejlsporten i jeres lokalområde, bl.a. med henblik på at rekruttere flere medlemmer ?

”Der er ikke tænkt på direkte tiltag udover at vi vil bruge det til at promovere klubben i pressen og derigennem vise at vi er en klub med mange aktiviteter.”

Har klubben planer om i fremtiden at købe J/70’ere til klubbrug ? Og hvilke både anvender I pt. som klubbåde ? og til hvad ?

”Det er en stor beslutning for en klub som vores at investere i to sportsbåde af denne type og prisklasse. Vi har startet en proces, hvor der er nogle ting, der skal afklares først.

  • Hvor vi kigger ind i økonomien.
  • Hvordan skal det styres og hvem der har lyst at styre det.
  • Hvilke både vil passe bedst til vores ønsker - det jo ikke sikkert at det er J 70.
  • Vi skal have en bred opbakning blandt klubbens medlemmer inden vi gør dette. Derfor er det vigtigt, at vi som klubbens ledelse, har gjort vores arbejde ordentligt inden en eventuel beslutning.”

Har du andre spændende synspunkter om ligaens fremtid og muligheder i dansk sejlsport ?

”Det bliver spændende at være en del af den nye liga. Vi håber virkelig at det lykkes at få så meget medie dækning at sejlsporten kommer ud til et bredere publikum og medvirker til at fjerne noget af det støvede image sejlsport har.”

Faaborg sejlklub har i dag to kølbåde af typen L-23’ere, som anvendes i sejlerskolen for voksne. Klubben har ikke nogen ungdomsaktiviteter i kølbåde, men koncentrerer sig om storjolle sejlads.

Faaborg Sejlklubs hjemmeside

Læs andre klubbers svar vedr. sejlsportsligaen:

  • KDY holder udtagelsesstævne før hvert ligastævne
  • Skovshoved vil udtage besætning til hele året

Læs også: 75 klubhold til tyske sejlsports ”Bundesliga” 2014









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *