fbpx

75 klubhold til tyske sejlsports ”Bundesliga” 2014

Inkluder i Newsletter: Ja

Bådmagasinet har været i Tyskland, hvor vi blandt også fik fortalt om den imponerende rekord med 75 tilmeldte klubhold til Sejlsports Bundesligaens anden sæson. Succesen er kommet bag på mange, kritikken er nu forstummet og folk ser nu for alvor potentialet i den nye liga.

Derfor er det også det helt rigtige tidspunkt, at Dansk Sejlunion lancerer ligaen i Danmark, baseret på erfaringerne i Tyskland. Når sæson 2014 er afviklet i Danmark med 18 hold, og man har fået nationale erfaringer, ligesom i Tyskland, så kan man lige så godt ”sætte overliggeren højt” i 2015, ligesom tyskerne. Interessen er der helt sikkert.

Kigger man tilbage på Codan Cup DM i match race, så var der på højdepunktet omkring 80-90 deltagende hold, med regionale kvalifikationer, to semifinale stævner og en superfinale. DM i match race var dengang verdens største nationale match race mesterskab. Sejlsportsligaen kan blive en endnu større succes, med opbakning fra klubberne.

Tilmeldingen sluttede den 31. januar. Alle 18 klubhold som deltog i Bundesligaens første år samt yderligere 57 klubhold har tilmeldt sig til sæson 2014.

Ligesom der er skeptikere i Danmark, så har der også været skeptikere i Tyskland. Men den store interesse har gjort al kritik til skamme, og stemningen er ændret til begejstring i tysk sejlsport.


 

Den tyske sæson 2014 startes med ét store kvalifikations for alle nye tilmeldte klubhold, plus de 5 klubber som sluttede sidst i sæson 2013, og dermed ”rykker ned”. Men de rykker ikke mere ned end, at de kan sejle sig ind i 1. division igen i kvalifikationsstævnet, men de kommer til at kæmpe hårdt med 57 nye klubhold.

Kvalifikationsstævnet sejles i starten af april i Flensburg med seks J/70’ere og otte J/80’ere, hvor der sejler 10 Flights hver med 9 sejladser, således at der afvikles i alt 90 sejladser og alle kommer til at sejle mod alle.

I sæson 2014 ser den samlede konkurrence struktur således ud:

Kvalifikationsstævne – ét stævne – sejles i J/70 & J/80 – 57 tilmeldte klubhold - her deltager nr. 14-18 fra 2013 + 57 tilmeldte nye klubhold

1. Bundesliga (1. division) – 6 stævner – sejles i J/70 – 18 klubhold: nr. 1 til 13 fra sæson 2013 + 1-5 i kvalifikationsstævnet

2. Bundesliga (2. division) – 3 stævner – sejler i B/one - med 18 klubhold – nr. 6 til 23 i kvalifikationsstævnet

Bundesliga formatet betyder, at der skal sejles i kølbåde med en længde på 6-8 meter, og følgende klasser af er valgt i 2014: J/70, J/80 og B/one.

Det er et smart træk af arrangørerne af ”Segel Bundesliga”, at der indgår tre bådtyper i deres koncept, hvilket er med til at styrke konceptet på nationalt plan, dels promoter man alle tre bådtyper i fremtiden hvor J/80 allerede er meget udbredt, dels promoter man to nye spændende sportsbåde J/70 og B/one som er kommet på markedet indenfor de seneste par år. Dermed åbner man mulighed for at flere kan deltage i den store indledende kvalifikationssejlads.

Den danske sejlsportsliga sejles i år i J/70, hvor der i alle weekender også er fleetsejladser for andre sportsbåde (J/80, CB66 og Melges 24)

Læs også: Læs om B/one

Hjemmeside Segel Bundesliga