fbpx

KDY holder klubudtagelses-stævne før hvert Ligastævne

Inkluder i Newsletter: Ja

18 klubber stiller op til den nye liga i 2014. Bådmagasinet har blandt andet spurgt klubberne om deres ambitioner, og hvordan de vil udtage sit klubhold. KDY var næst hurtigst til at levere sit svar, og klubben vil lægge stor vægt på, at udtagelserne til klubligaen kan styrke aktiviteterne i klubben.

Klubchef Anne-Marie Mohr svarer på Bådmagasinets spørgsmål

Hvordan planlægger din klub udtage jeres besætning til ligaen ? Vil I hold udtagelsessejladser i klubben og i givet fald i hvilken bådklasse ?

I Kongelig Dansk Yachtklub planlægger vi at afholde udtagelsessejladser søndagen

før alle 4 ligastævner. Udtagelserne vil finde sted i klubbens J80’ere og vi vil forsøge at køre efter samme koncept som under stævnet, dvs. korte sejladser med fuld tryk på.

Den bedst placerede besætning får ligapladsen, de efterfølgende 6 besætninger bliver tilbudt at sejle J80 klassebådsdelen til de 4 stævner.

Vil klubben udtage en besætning forud for hvert ligastævne ? Eller udtage en besætning for hele sæson 2014 ?

Da vi afholder udtagelser før hvert ligastævne er sandsynligheden for, at der kommer 4 forskellige hold med til hver stævne stor. Hvem ved, måske sidder der nogle sejlere der har valgt at gøre ligastævnerne til deres sejladsform i år, og så kan det måske blive svært at slå dem, hvis man ikke træner i løbet af sæsonen.

Hvad er klubbens ambition med deltagelse i ligaen ? Er det jeres mål at vinde ligaen 2014 ? Eller har I en anden målsætning her i første sæson ?

Det ville være forkert af mig at sige, at vi blot deltager for at være med – jeg tror bestemt, at de hold der vinder udtagelserne i KDY, også går efter at vinde stævnerne, og dermed tage trofæet til KDY efter den første sæson.

Har I gjort jer tanker om, hvordan I vil bruge ligaen til at promovere jeres klub og sejlsporten i jeres lokalområde, bl.a. med henblik på at rekruttere flere medlemmer ?

Vi afholder informationsmøde omkring ligasejlads den 2. april klokken 19.30 i vores lokaler i Rungsted. Her informerer vi medlemmerne omkring de muligheder de har.

Desuden forventer vi at bruge de 14 dage, der er op til det første ligastævne, som afholdes i KDY i Rungsted, på at promovere sejlsporten og skabe muligheder for lokalbefolkningen at komme ned og prøve at sejle.

Vi inviterer gymnasieelever ned for at sejle om eftermiddagen og skolebørnene får også mulighed for at forsøge sig. Kristi Himmelfartsdag er der åben klub hvor vores Farr40 og J80’ere sejler rundt med de som gæster havnen den dag.

Desuden er der livlig aktivitet med forberedelserne til ligastævnet der starter dagen efter og et stor optimistjollestævne samme dag.

Har klubben planer om i fremtiden at købe J/70’ere til klubbrug ? Og hvilke både anvender I pt. som klubbåde ? og til hvad ?

Da vi har 6 J80’ere synes vi, at vi er meget godt med på den front, men jeg kan da ikke afvise, at vi også skal med på den vogn, specielt i forhold til de unge sejlere.

Pt bruges J80’erne til sejlerskolen samt til vores unge medlemmer der er fyldt 14 år. Desuden er de flittigt brugt af vores matchracesejlere der udnytter muligheden for at træne i en mindre båd, når de skal til stævner, hvor bådene ikke har samme størrelse som DS 37’eren.

DS 37’eren bruges til daglig i vores matchracecenter, samt når vi afholder firmaevents.

Har du andre spændende synspunkter om ligaens fremtid og muligheder i dansk sejlsport ?

Vi synes at ligaen er et godt tiltag og den passer rigtig godt ind i KDY’s sejlende univers.

Vi har mange medlemmer, der er ‘taske sejlere’. De bruger klubben på en anden måde end man gjorde tidligere. Sejlsporten er en vigtig del af dem, men de kan ikke involvere sig så meget i klubben og nyder derfor at kunne booke en sejltid og tage på vandet når de passer dem og deres team.

Desuden giver ligaen de unge sejlere en ny mulighed der er tiltalende og kan dyrkes på lige fod med jollesejlads. Det er fart og spænding der driver den generation og det kan de få med denne sejladsform. 

Læs også: Skovshoved vil udtage besætning til hele året

Information om Sejlsports Ligaen









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *