fbpx

Første Ligaklub køber J/70

Hellerup Sejlklubs (HS) bestyrelse har netop afgivet bestilling på to helt nye J/70 sportsbåde. Der er tale om et markant paradigmeskift for en af landets mest kapsejladsaktive og mest vindende sejlklubber. HS bakker dermed op bag Dansk Sejlunions anbefalinger om "Puls og vand i håret", som skal få de unge tilbage til sejlsporten.

Formålet med købet af de to nye både er at give klubbens unge sejlere et attraktivt tilbud om sejlads i tidssvarende klubbåde. HS har i forvejen en stor flåde klubejede Yngling og 606, men begge disse klasser er designet i slutningen af 1960'erne og fremstår ikke længere som tidssvarende både for unge sejlere, som vil opleve fart og spænding på vandet. Bestyrelsen forventer at sportsbådene både vil fastholde de store juniorer og de unge seniorer i klubben men også medvirke til at tiltrække nye medlemmer.

J/70 er jo den bådtype, der er valgt til Sejlsports Ligaen, og som Dansk Sejlunion har bestilt syv af for nylig. J 70 er den hurtigst voksende bådklasse i Europa - ikke mindst er der satset stærkt på klassen i Tyskland, hvor der også sejles ligasejladser for klubhold i klassen.

Hellerup Sejlklub er er blandt de 18 klubber, som deltager i ligasejladserne i 2014første stævne afholdes i Rungsted den 30. maj til 1. juni.  Og det tredje Ligastævner gennemføres netop i Hellerup i august måned.  Klubben er Danmarks mest vindende sejlklub og giver nu sine kommende liga-sejlere mulighed for at træne i liga-bådtypen.

Ingen tvivl om at Hellerup Sejlklub satser hårdt på en topplacering i sejlsportsligaen.

Dansk Sejlunion har endnu ikke meldt klart ud, at man vil anbefale J 70 til klubbrug, men HS satser på, at det vil ske. HS vil ikke afvente en klarmelding fra sejlunionen fordi klubben gerne vil være klar til sæsonstart efter påske. Det er forventningen at HS' nye både leveres sammen med Dansk Sejlunions både medio april. 

HS’ bestyrelsen vil inden sæsonstart præsentere en model for, hvordan klubbens medlemmer kan benytte sig af det nye tilbud. Driften skal i al væsentlighed betales af brugerne.

HS bliver hermed den første klub, hvor medlemmerne kan træne og blive udtaget i J/70, og dermed vil man kunne stille med en stærk besætning, som allerede fra første startskud ved, hvordan man sejler en J/70. Det bliver spændende at se, hvor mange andre Ligaklubber der vil følge trop med HS.

Hellerup Sejlklubs hjemmeside

Læs om Sejlsportsligaen