fbpx

Skovshoved Sejlklub: Hvorfor er vi ikke inviteret med i ”Sejl-sportsligaen”?

Artikelindeks

Jan Schlüter, daglig leder i Skovshoved Sejlklub mødte vi sammen med klubbens kapsejladschef Jon Møgelhøj på klub konferencens i Vingsted. Den nye sejlsportsliga var et af hjørnestene, og de to måtte se på at Skovshoved Sejlklub ikke er blandt de 13 udvalgte, som er forhåndsudtaget til ligaen, der starter 30. maj 2014.

Helt overordnet synes både Jan og sejlklubben, den nye "Sejlsportsliga" som et fantastisk initiativ. "Sejlsportsligaen" har grundlæggende alle de byggesten for at få mange flere til at sejle, både i dagligdagen og til kapsejlads. Et initiativ som Skovshoved Sejlklub klart savner i deres dagligdag.

"Vi forstår simpelthen ikke at klubben er valgt fra, var min første sure reaktion. Men i min efterrationalisering, kan jeg godt se det fornuftige i at DS har valgt geografisk bredt."  udtaler Jan Schlüter til Bådmagasinet.

Det der bekymrer de to Skovshoved sejlere, er at de frygter en reel bekymring for en skævvridning blandt klubberne. Skovshoved Sejlklub har også svært ved at fastholde de unge sejlere, og Jan Schlüter frygter at endnu flere unge vil sive fra klubben over mod den nye superklasse - ligaklubberne.

Sejlsportsligaen tæller i alt 18 klubber. Der er således stadig fem ubesatte pladser i ligaen, som Jan Schlüter og Jon Møgelhøj satser på at forhandle sig frem til på weekendens klub konferencen i Vingsted centeret. De sidste fem pladser fordeles i dag lørdag, hvis flere end fem klubber melder sig, vil pladserne blive fordelt ved lodtrækning. Så må vi håbe at heldet er med de to Skovshoved sejlere?

Interessen og paratheden for den nye "Sejlsportsliga" har været overvældende, også for projektlederen Peter Wolsing. Skovshoved Sejlklub er ikke alene, men en blandt rigtig mange sejlklubber, som meget gerne vil have et hold med i ligaen, også allerede her i den tidlige fase.Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?