fbpx

Ligasejlads på Wannsee

Inkluder i Newsletter: Ja

Artikelindeks

"Verein Seglerhaus am Wannsee" er Berlins maritime svar på al det royale, som Kongelig Dansk Yachtklub kan - bare ganget med ti. Aldersmæssigt matcher de to klubber hinanden, da begge har en historie, der går næsten 150 år tilbage. Wannsee er et sejlerparadis: Et kompleks af søer og beliggende kun et kvarters bil kørsel fra Berlin down town. Her sidder deres udsendte i tunge lædermøbler, nyder udsigten og venter på vind. Som den eneste danske maritime journalist er jeg udsendt til at dække finalen i den tyske sejler bundesliga. Ligaen er forbilledet for den klubliga, der startes op i Danmark i 2014.

Vil skabe hype omkring sejlsporten

Under overskriften: "Puls og vand i håret" er det Mads Kolte-Olsen og Peter Wolsings vision at skabe en medie- og publikumstiltrækkende landsdækkende sejlsportsevent. Visionen er at skabe hype omkring sejlsporten, så flere danskere finder det våde element attraktivt. Kort sagt, at stoppe sejlsportens dødsspiral og skabe nyt liv i de mange havne.

Sådan er virkeligheden også i Tyskland, og med den tyske sejler bundesliga er visionen den samme. Selv denne fredag fungerer konceptet maksimalt, alle sejlerne fra de 18 sejlklubber sidder sammen med mig og venter på vinden.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *