fbpx

Rikke 25 år, hvad nu?

"Rikke 25 år, er dansk sejlsports fremtid", siger Peter Wolsing, udviklingskonsulent i Dansk Sejlunion og ansvarlig for at puste nyt liv i de mange slumrende sejlklubber. Alt hvad der skal ske, tager udgangspunkt i Rikke 25 år. For det er Rikke og hendes ligesindede, der skal indfanges i sejlsporten og fylde sejlklubber i årene fremover.

Sejlsportsliga som omdrejningspunktet

Sejlsportsligaen skal være trækplasteret, med den gode fest og de smukke mennesker, der skal få Rikke ned på havnen. Politisk total ukorrekt, men våbnet der skal få Rikke interesseret i sejlsport er en god fest. Den flotte fyr, troen på noget mand eller? Peter Wolsing, endsige Dansk Sejlunion, har ikke gjort sig mange tanker om Rikkes seksualitet.

Men skal sejlsporten lykkes fremadrettet, skal der genskabes en lang række dynamiske miljøer ude i sejlklubberne. Ungdomsarbejdet og sejlerskolen skal møde de krav som Rikke og hendes mange ligesindede stiller for at "gide". Ældre sejlere vil nok kalde Rikke og hendes generation for snotforkælede, og resultatet af at været opdraget af en flok håbløse curling forældre.

Dyrbar fritid

For Rikke selv er det kostbareste, hendes fritid. Hun stiller krav til sin fritid, der skal være kvalitetstid hele tiden. Rikke bruger bare ikke to år på at få et duelighedsbevis, hun forventer at komme på vandet lige med det samme. Festen og samværet skal være i topklasse – hver gang. Rikke starter som "taskesejler", og så over tid blive så engageret, at hun en dag stifter familie og begynder at sejle tur.

Alt sammen stiller det store krav til sejlklubben, sure gamle skolebåde er ikke just Rikkes kop te. Omklædningsfaciliteterne skal matche dem nede i fitnesscenteret. Rikke ser ikke på klubhuset som klubbens museum, men forlanger en lækker lounge med god mad og sunde drikke til en attraktiv pris.

Til gengæld er Rikke også klar til at betale prisen. Rikke er ikke som de traditionelle sejlere, der bedst kan kaldes små fornærede - for at sige det mildt. I alt for mange år har mange sejlere forventet, at turen på havet kunne klares med en sekspak lunken øl. Rikke har, selv som studerende, et rådighedsbeløb som mange med rette kan være lidt misundelig på. Hendes to ugentlige spiningstimer koster også boksen. Så leverer sejlklubben varen, betaler Rikke gerne prisen.

Festlig sejlsportsliga

Men for Rikke kan komme i gang, skal hun fanges ind. Det sker gennem den nye sejlsportsliga, derfor er Peter Wolsing og Bådmagasinet taget til Travemunde for at blive en del af festen i den tyske sejlliga, der har 18 deltagende sejlklubber. Benhård konkurrence på vandet og en fest på stranden, med tusindvis af begejstrede tyskere og turister.

Glæd jer, det bliver en fest, sommer, sex og sejlsport.