fbpx

Maxi 77 - Dejlig båd med god plads

Inkluder i Newsletter: Ja

'Køb en Maxi 77, hvis du ikke ved, om familien kan lide at sejle. Du kan altid sælge den igen uden tab,' lyder et almindeligt råd fra erfarne sejlere.
Maxi 77 er en gammel succes fra 1972, og da den kom frem, var den overraskende anderledes end tidens både. Det utraditionelt hævede dæk gav god plads i kahytten med fem voksenkøjer og mange stuverum.
Riggen var med et forbavsende lille storsejl og en kæmpestor genua. Oven i købet havde mast og bom chokerende sort eloxering, hvor den tids aluminiumsmaster normalt havde gul eloxering for at ligne træmaster.
Tværsnittet på mast og bom var desuden trekantet, aldrig set før. Og revolutionerende på Maxi 77 var en ankerbrønd, det var ikke set før i mindre både. Smart og nyt var også det lille gelænder om mastens forside. Ved arbejde på dækket kan man trygt holde i gelænderet og klikke sin livline i det. Det gav ekstra sikkerhed.
Da Maxi 77 var på sin første bådudstilling 1972 i Forum, København, spåede datidens bådblade succes for båden, selv om almindelige sejlere var skeptiske over dens udseende. Men Maxi 77 fik som bekendt
succes, takket være gode sejlegenskaber, reklame og rimelig pris. I de 10 år, Maxi 77 blev lavet, blev der solgt 3900,

...
Vil du læse mere? Log ind
Bliv abonnent og få fuld adgang til vores artikler
Ønsker du Båd Magasinet ? Se hele udvalget af abonnementer








★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *