fbpx

Hinrichsen 34 - kvalitet der begejstrer

Det var især bådens fine apteringsarbejde med gennemførte detaljer og bådens hurtige, velafbalancerede sejlegenskaber, der blev fremhævet, da den danske bådpresse bedømte den første Hinrichsen 34 i glasfiber, der kom på vandet for 41 år siden.

Den kendte bådjournalist og testsejler Jan Ebert svang sig endda op til at ”bedre både bygges ikke”, i en sammenlignende test med Thurø 33 fra Walsteds Baadeværft. Det er en havkrydser med fine klassiske linjer for kræsne sejlere.

Efter en tur på vandet med ”Westwind IV” fra 1982 i frisk vind på Øresund kan vi bekræfte, at Hinrichsen 34 også med nutidige øjne er en velsejlende båd. Vinden var meget springende fra vest med hårde pust, og det klare ”Westwind IV” meget fint. Her kunne vi for alvor mærke bådens store stabilitet, og at det er en velafbalanceret båd, der ikke blev hård på roret i de rumme vindstød. Vi kunne endda rimelig nemt trimme båden til at holde kursen til vinden uden en hånd på rorpinden.

Derfor er Hinrichsen 34 også en perfekt båd til at sejle singlehanded. ”Westwind IV”s ejer gennem otte år, Steffen Bo Hansen, gennemførte sidste år singlesejladsen ”Silverrudder” non stop rundt om Fyn i let vind. Hinrichsen 34 er Humlebæk Bådeværfts eneste båd,

...
Vil du læse mere? Log ind
Bliv abonnent og få fuld adgang til vores artikler
Ønsker du Båd Magasinet ? Se hele udvalget af abonnementerKapsejlads

De danske E-jolle sejlerne henter endnu flere medaljer

Kapsejlads

Stærkt felt klar til at dyste om DM-titlen

Kort nyt

A-Cat: "Det må I ikke - stooop nuu"...

Sejlsportsliga

Hvad sejlsport og ligasejlads dog ikke kan føre til...?

★ Artikel

★ Omsider den rette rig

Bådudstillinger

Om mindre end 14 dage går det løs...

Kort nyt

Svenske sejlere melder Bornholmerlinjen til politiet

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?