fbpx

Skovshoved lader op til ORC VM

Inkluder i Newsletter: Ja

Bådmagasinet har været forbi havnen i Skovshoved, hvor flere af de over 130 både, der skal deltage i ORC VM, er ved at indfinde sig. Der bliver snakket tysk, svensk, hollandsk og dansk på broerne, hvor sejlerne har travlt med de sidste forberedelser, inden det for alvor går løs. De almindelige tursejl bliver pillet af bådene og på kajen ligger high-end sejl, der venter på at blive monteret.

IMG 5887

Der rigges på bådene - her på den tyske Universitas. Foto: Trine Søe.

Det er Egå Sejlklub og KDY, der er værter for stævnet, hvor omkring 1.300 sejlere fordelt på 136 både deltager. Der er altså tale om et af de største internationale stævner på dansk jord nogensinde. Verdensmesterskabet åbnes officielt af Gentoftes borgmester, Hans Toft, på Gentofte Rådhus i morgen søndag den 17. juli 2016. Første dag på Øresund bliver mandag, hvor deltagerne sejler inddelt i tre grupperinger.

ORC

Svenskeren Jacob Wallenberg er skipper på denne smukke Swan 42, der lyder navnet Regina 2.0. Besætningen kan se frem til ens sejlertøj, der hang til tørre i cockpittet, da Bådmagasinet var forbi. Foto: Trine Søe.

Denne weekend går med at få målt bådene efter ORC reglen, der sikrer en fair dyst på vandet uanset båd og det danske sommervejrs luner. Der er ansat hele ti målere, der skal sikre, at der er styr på bådene. Ligesom de vil foretage kontrolmålinger gennem hele stævnet.

 

 









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *