fbpx

Rindom: SailGP hjælper min ILCA-sejlads 

Related Articles: Sejlerlandsholdet på vej til Mallorca - men ser også frem mod 'Hyeres'
Inkluder i Newsletter: Ja

Anne-Marie Rindom er i gang med OL-forberedelserne, hvor Princesa Sofia Regatta på Mallorca - som startede i går, er det første stævne. Men tiden vil blive delt mellem ILCA 6 og SailGP.

Kun få klasser kunne gennemføre sejladser på den første dag, hvor Thomas Jacobsen fortæller fra Palma, at der var 14-17 m/s og store bølger. Derfor kunne der kun gennemføres sejladser i få klasser, heriblandt ILCA 6 og ILCA 7 med danske sejlere.

Anna Munch lagde meget flot ud og ligger nr. 4 efter placeringerne 4 og 3. Anne-Marie Rindom ligger nr. 10 efter placeringerne 11 og 2. I første sejlads havde hun et uheld med storsejlsskødet, som kostede mange placeringer, men hun fik sejlet sig op gennem feltet igen.

Anne-Marie Rindom fortæller efter første dags to sejladser:

“Det blæste, især i anden sejlads var der over 30 knob vind og store bølger. Sejladsledelsen gjorde et rigtig godt stykke arbejde, holdt ventetiden mellem sejladserne nede, og vi fik virkelig nogle rigtig, rigtig flotte kapsejladser. 

Det var ekstreme forhold, men sejlbart. Jeg kan godt lide disse forhold, især fordi jeg føler, at det er godt at skubbe grænserne en gang imellem. Det var hårdt, men sejlbart.”

I den første sejlads lavede jeg en fejl i på krydset og fik en stor knude i mit storsejlsskøde, så jeg kunne ikke falde af og tabte omkring 20 både, men jeg holdt hovedet koldt og kæmpede for hver båd og blev nummer 11, og i anden sejlads blev jeg nummer to. 

Jeg er glad for min fart og er glad for dagen.”

Vinteren var fantastisk med VM og EM som allerede er overstået, og jeg har trænet meget og er lige kommet tilbage fra tre uger. Jeg er virkelig glad for, hvordan det udvikler sig, og ser frem til forberedelserne til OL. Vi skal træne i Marseille, bortset fra sejladserne her og i Hyères.

Anne-Marie skal sideløbende med OL-forberedelserne også sejle med på det danske SailGP hold, hvilket betyder, at forberedelserne bliver anderledes denne gang. Hun siger herom:

De Olympiske Lege er anderledes for mig denne gang, da jeg har mindre tid i båden, idet jeg sejler med det danske SailGP-hold.  Jeg sigter bare efter at have god kvalitetstid i båden, som jeg har sejlet nu i 15 år, og så ved jeg, hvordan hurtigt føles.

SailGP hjælper min ILCA-sejlads, idet jeg står for taktikken og kigger omkring og ser vinden og træffer hurtige beslutninger, og det hjælper tilbage i ILCA’en. Jeg føler virkelig, at min sejlads er den bedste for SailGP. Og holdet gør det godt, vi bliver hurtige, og manøvrerne bliver bedre – ikke kun de simple.”

I ILCA 7 klarede Johan Lundgaard Schubert – som også er udtaget til OL – sig også rigtig flot på førstedagen og ligger nr. 14 med placeringerne 12 og 2.

Ingen andre klasser med danske sejlere fik gennemført sejladser på førstedagen.

Link til Princesa Sofia Regatta resultaterne  

 

 

 
Udvalgte artikler *