fbpx

49er / FX: Gyserafslutninger blev medalje afgørende

De to Medal Races i, 49er og FX blev spændende og yderst seværdige. Der skulle målfoto til i bronze hos kvinderne, og hos mændene var det ikke mindre end OL guldet der blev afgjort på mållinjen. Begge sejladser blev sejlet i forholdsvis svag til jævn vind på mellem 4-5 m/s.

Rigtig glad for ottende
Ida og Marie sejlede et flot Medal Race, og var naturligvis rigtig glade for den placering, som rykkede pigerne fra Aarhus frem på en samlet 8. plads – "unægtelig noget federe, end den 11. plads som det i første om gang så ud til", som Marie udtalte i et interview til DR straks efter de var kommet i land.

De danske piger gik efter den populære og eftertragtede læ start, men den måtte de overgive til den førende Hollandske båd, og der gik da heller ikke længe efter skuddet havde lydt, til Ida og Marie måtte vende væk – de kunne ikke holde den Hollandske båd i læ’en. Men i den forholdsvis svage springende vind lykkedes det Ida og Marie at holde fast i feltet, og sejlede en flot fjerdeplads hjem, som tidligere nævnt, en placering som bringer Ida og Marie op på en samlet ottendeplads.

Det lykkedes favoritterne fra Brasilien Grael/kunze (også guldvindere i Rio, red.) at sejle en tredjeplads hjem i Medal Race, nok til at sikre dem OL guld, og den førende båd fra Holland kneb sig ind på 9. pladsen - i en målfoto afgørelse foran nummer 10, nok til at sikre dem bronzen, mens tyskerne Lutz / Beucke tog sig af sølvet. 

Warrer / Precht lige ved og næsten
I 49er så det rigtig godt ud for den danske båd på første op-kryds. Efter en lidt kaotisk start, hvor Warrer/Precht pludselig var at finde på bagbord midt på linjen få sekunder før start - og med favoritterne Burling og Tuke på styrbord, der kunne det hele have været slut før det begyndte, men Burling og Tuke valgte at fokusere på deres egen start, frem for at protestere over danskerne.

I en klump af 6 både, vendte Jonas og Jakob over på det helt rigtige tidspunkt og lå længe med helt fremme, men en tæt på kaotisk mærkerunding, hvor den danske båd kun liiige kunne knibe sig rundt om topmærket kostede dyrt. Konkurrenterne ’fløj om ørene’ på Warrer / Precht som lå stille, og herfra var det slut. En ottendeplads kunne ikke ændre på noget, og den danke 49er slutter som nummer fem overalt.

Her hos mændene var det ikke mindre end selve OL guldet der skulle afgøres ved målfoto på stregen. Den britiske båd krydsede stregen et mulehår foran tyskerne, og tog dermed guld foran stor-favoritterne fra New Zealand, Blair / Tuke, som måtte 'nøjes' med sølv. De så sejrsvandte sejlere fra New Zealand så også noget skuffet ud - der måtte lige præcis ikke komme en båd mellem dem og Fletcher/Bithell GBR - men her klemte tyskerne sig altså ind, og tog dermed bronze.

GBR og NZL slutter á point, men her trak GBR altså det længste strå, og OL guld. I kampen om bronze sluttede GER og ESP også á point, men tyskernes anden sikrede dem bronzen. Vanvittig afgørelse på et spændende Medla Race.

Nacra17
Lin og CP beviste - både over for dem selv, og resten af sejlerverden at de høre med i verdenstoppen, når talen falder på Nacra17 sejalds. De sejlede et eminent flot Medal Race, hvor de slutter som nummer to, og rykkede et par pladser frem i den samlede stilling.Desværre havde deres tunge dag i løbet af serien været lidt for tung, så der blev tale om den ubarmhjertige fjerdeplads, men unægtelig noget de sagtens kan være stolte af. 

Samlet slutter de danske både ved OL, med 1-4-5-7 og 8, og med Rindoms guld har sejlsporten endnu en gang bevist at de kan levere drama og varen, når først OL-flammen tændes. 

The Ocean Race

The Ocean Race: Sydhavet agter, Atlanten forud

Havne

Bøgeskov Havn - en af mange, melder klar til sejlerne

Kort nyt

Sejlklubben Rødvig Stevns trænede i svømmehallen

Kapsejlads

Overvældende weekend for J/70-sejlerne

The Ocean Race

Voldsomt vejr kostede hovedskade

Kort nyt

Hvem skal drive medlemsrestauranten i Sletten Baadeklub? 

★ Interview & Portræt

★ Producerer fremdrift til sejlbåde på alle verdenshave

Udvalgte artikler *