fbpx

Stor Medal Race dag i vente - mulighed for dansk medalje

Mandag drillede vejrguderne arrangørerne ved OL i Tokyo - i hvert tilfælde rent vindmæssigt. Her var nemlig ingen, og samtlige sejladser blev aflyst.

Det betyder at vi tirsdag, hvor der er lovet noget bedre luft, få den helt store finaledag, hvor guld-sølv og bronze skal fordeles i hele fire klasser, hvor af vi har danske sejlere med i de tre.

I begge 49ere skal henholdsvis Ida & Marie i FX, og Warrer / Precht i 49er, på vandet, ligesom den danske Nacra17 med Lin & CP skal sejle Medal Race. Desværre er medalje-mulighederne forduftet i FX samt Nacra, men Warrer / Precht, som i teorien kan nå toppen af podiet.

Det er mega tæt i toppen af 49er feltet, hvor favoritterne Blair / Tuke fører med 52 point, foran de to øvrige favoritter fra Storbritannien og Spanien, som begge har 56 point.

På fjerdepladsen har Tyskerne klemt sig ind med 66 point, det samme som Warrer / Precht er noteret for på femtepladsen. Husk, der er 20 point at sejle om, bliver Blair / Tuke sidst, med Storbritannien og Spanien lige foran sig, og med Warrer / Precht som vinder af Medal Race, vil den danske båd vinde guld - alt er muligt - men det kræver virkelig de andre både skal komme helt galt af sted!

Som det ser ud lige nu, er de fire Medal Races programsat som følger:

***Kl. 05:33: 49erFX, hvor Ida & Marie kan forbedre deres 10. plads, men ikke nå medaljer

***Kl. 06:33: 49er Medal Race, med Jonas og Jakob, muligheder - se ovenstående

Kl. 07:33: Finn Medal Race, skal Giles Scott GBR tage sin anden OL Guld?

***Kl. 08:33: Nacra17, med danske Lin & CP, som desværre ingen medalje mulighed har.

***/dansk deltagelse

Sejlsports historie
Tirsdagens Meda Race vil være sidste gang du kan opleve Finnjollen på vandet ved et OL. En stor jolle i mange forstand, hvor helte og store sejlere gennem tiden har vundet deres OL guld medaljer. Finnjollen vil for mange store sejlere blive savnet - i morgen er det definitivt slut.