fbpx

GULD TIL RINDOM - GULD TIL RINDOM...

Related Articles: Anne-Marie: Guldfavorit i Laser Radial

YES - YES - YES, Rindom gjorde det...

Sejlsporten er kendt for at levere drama ved olympiske sejladser, og vi skal da lige love for Anne-Marie Rindom holdt traditionerne i hævd.

Ved dagens Medal Race kom Rindom rigtig godt fra start midt på linjen, samtidig med hendes tætteste konkurrent Marit Bouwmeester startede for tidligt ved læ mærke. Bouwmeester måtte vende om, og Rindom var på det tidlige tidspunkt i sejladsen langt foran.

Vinden løjede
Men i de lumske forhold på vandet lykkedes det Marit Bouwmeester at sejle sig op i feltet.  

Efter en noget uheldig mærkerunding efter første lænseben, hvor Rindom kom på ydersiden af tre konkurrenter, og Bouwmeester valgte det andet mærke, var Anne-Marie pludselig nede i sækken – ja, Marit Bouwmeester lå på et tidspunkt faktisk så langt foran Rindom at hun ville miste guldet, hele Danmark sad med hjertet oppe i halsen…

Men seje Rindom kæmpede videre. Da Anne-Marie kom i mål hørte vi at hendes ’bailer’ – den anordning som hjælper sejlerne med at tømme båden for vand, ikke virkede, så udover at kæmpe mod de nærmeste konkurrenter, havde Rindom også uheld med grejet.

På sidste lænseben lå Rindom med en enkelt båd til Bouwmeester, som det lykkedes hende at gå forbi, så på det sidste lille halv-vinds-ben hen mod mål, lå Rindom så tæt på Bouwmeester at guldet var sikret. 

Dramaet kunne ikke have været skrevet bedre. Guld til Rindom - Guld til Danmark, afgjort på sidste lænseben efter 12 sejladser, samt en gyser af et Medal Race.

EM-VM-OL
Med dagens OL medalje har Anne-Marie Rindom pladen fuld. EM-VM og OL guld siger bare alt, om hvor eminent Rindom har sejlet de seneste mange år.

Rindom havde en målsætning om at være med ved OL i London 2012, her sluttede hun som nummer 13. Så var målet en medalje i Rio 2016, hvor det blev til bronze, og så skulle det hele kulminere ved OL i Tokyo 2020, hvor verdens sejeste Rindom ikke lagde skjul på hun var guldfavorit. Hvilken plan, hvilken målsætning og hvilen sejler.

Rindom skriver sig ind i historiebøgerne som Danmarks bedste kvindelige sejler gennem tiderne, med sin OL bronze i Rio, samt OL guld i Tokyo. Hertil skal der lægges et hav af mesterskabsmedaljer, samt titlen som World Sailor of the year.