fbpx

Øv-dag for de danske både - Men Ida og Marie reddet af Amerikansk disk

OPDATERET, kl 13:30 - Vi har netop modtaget en meddelelse om den Amerikanske 49'erFX er blevet diskvalificeret, hvilket sender den danske bådblad Medal Race..m

Udover Lærke Buhl-Hansens flotte samlede syvende plads i RS:X, så blev det endnu en tung dag for de dansk både som var i aktion. Efter en morgen med udsættelse, blev der sejlet i ganske svag vind, nogle forhold som ser svære ud for de danske deltagere.


Ida & Marie misser lige akkurat deres mulighed for at sejle Medal Race. Dagens serie på 9-6-14 sendte dem op på 98 point, ét sølle point fra den forjættede 10. plads som havde sendt dem på vandet endnu en dag. Nu kan de pakke båden sammen, ganske givet noget skuffet, da pigerne fra Aarhus, som du kunne læse i Bådmagasinets optakts-artikel, var sultne efter en medalje. Sulten blev altså desværre ikke stillet.

Efter artiklen blev skrevet, og den amerikanske båd disket, har Ida og Marie på deres Facebook udtalt: 

Vi kan mærke, at vi lever
De sidste to dage til OL har ikke været, som vi drømte om. Særligt fredag mislykkedes vi gang på gang med vores starter og nogle taktisk beslutninger rundt på banen. Det var meget frustrerende at kunne tælle bådene bagfra og mærke medaljechancerne langsomt forsvinde. Efter sådan en dag kan man ikke andet end at være ked af det. Lørdag lagde vi den dårlige fredag fra os og fokuserede kun fremad. Det lykkedes vi meget godt med, hvilket vi er glade og stolte over. Det ender med, at vi kvalificerer os til finalen på aller yderste mandat. Det sker med mange følelser. Vi er først og fremmest sindsygt glade og stolte for at være i finalen. Samtidig havde vi ønsket, at vi i morgen var med i kampen om medaljerne, og det er vi ikke. Så det er skuffende. Netop dét at der er noget på spil, og at det er svært, gør at vi elsker sejlsport og alle de følelser det indebærer. Stoltheden over at turde starte tæt på linjen, selv når man ved, at man ikke har råd til flere fejl. Skuffelsen når ens beslutninger var forkerte. Glæden når man vinder en sejlads. Nervøsiteten når man tager en chance. Det er på vandet og i konkurrencen, at vi virkelig mærker, at vi lever. I morgen skal vi sejle finale. Vi har mulighed for at blive alt mellem fem og ti, så vi har masser at kæmpe for. Og vi glæder os meget til at komme på vandet og give den fuld gas!

I Nacra17 havde Lin & CP også en noget tung dag. Med dags-serien 13-11-11 placerer den danske mix-duo sig på en 8. plads med 61 point. Der mangler heldigvis stadig tre sejladser, så mulighed for avancement er til stede, det kræver dog ét-cifrede placeringer, modsat, så er der ikke langt ned til den ubrugelige 11. plads. Om den danske Nacra17 skal sejle Medal Race bliver afgjort i morgen søndag. Medal Race sejles tirsdag.

Hænger på
Anderledes ser det ud for Jonas Warrer og Jakob Precht som hænger på i toppen, selv om endnu en tung placering i dagens serie skubber dem yderligere ned i den samlede stilling. Warrer/Precht startede dagen som de sluttede lørdag (14) med en 15. plads, men sejlede sig heldigvis noget op, og med yderligere 5-8 ligger den danske båd på en 5. plads, á point med tyskerne på fjerde. Begge har 10 point op til podiets nederst trin.

Det er helt vildt tæt i toppen af 49er feltet. Favoritterne fra NZL Burling/Tuke fører med 52 point, mens de to øvrige favoritter fra henholdsvis Spanien og Storbritannien begge ligger med 56 point. Taktisk sejlads blandt de førende, som uundgåeligt vil sejle på hinanden i Medal Race, kan åbne op for den danske båds muligheder for at nå en medalje. Intet er afgjort her.
Kapsejlads

29erEM: Ups- and downs i udfordrende vindforhold

★ Interview & Portræt

★ De sejler året rundt, de er Happymoms

Kort nyt

4,4 millioner besøgte Stockholms skærgård

Kort nyt

Så er Visens Skib tager ud på sidste turné

★ Artikel

★ Design: Hvorfor vende snuden på hovedet?

Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?