fbpx

Black Friday i Tokyo – men gule flag tæller ikke i Medal Race

Related Articles: Nej nej nej - hvordan kunne det ske? Rindom dømt ude!, Reglerne spillede Rindom - og hendes træner et puds!

Fem dage med eminente præstationer for sejlerlandsholdet ved OL i Tokyo, sluttede brat fredag, og man kan vist godt tillade sig at omskrive Black Friday – som pludselig har fået en helt anden betydning!

Fra morgenstunden var det et andet Enoshima der mødte sejlerne. Svagere springende vind, overskyet og bestemt ikke de ’champagne’ forhold sejlerne har oplevet de seneste par dage.

Rindoms regel-fadæse vil jeg ikke trampe rundt i længere – hun bliver klar til søndagens Medal Race.

Gule flag regnes ikke med
Der har på de sociale- og i andre medier hersket en del tvivl om de to gule flag Rindom har fået i løbet af stævnet tæller med i Medal Race? – Det gør de ikke.

Her på Bådmagasinet har vi researchet med fokus på gule flag og Medal Race. I de olympiske Sailing Instructions, er der et tillæg Q, som Medal Races sejles efter. Her fremgår det at Medal Race sejles, uafhængigt af tidligere gule flag i eventet, sådan. 

Anne-Marie Rindom skal sejle Medal Race i gult, og med syv point ned til nærmeste konkurrent Marit Bouwmester, og altså ikke bekymre sig om de to gule flag hun pludselig fik i dag.

Ups and downs
De to andre danske både som var på vandet, var begge 49er bådene - Warrer/Precht hos mændene, og Ida & Marie hos kvinderne.

Damerne først, her knækkede filmen også for pigerne fra Aarhus. De lå inden dagens sejladser på en plads med fremme i kampen om medaljer, men en meget tung serie, på 14-18-18, sendte den danske båd ned på en samlet 9. plads. Nu skal Ida & Marie pludselig kæmpe for at beholde deres muligheder for at sejle Medal Race. Podiet er langt væk, her hvor der kun mangler tre sejladser inden Medal Race.

Warrer / Precht måtte også tage til takke med en tung placering, som betød et par pladser ned af resultatlisten. Det er dog ganske tæt, og de holder fast i medaljemulighederne. Udfordringen er, det er alle tre favoritbåde, fra NZL, ESP og GBR som er at finde foran Jonas og Jakob. Jonas kan hive noget ud af ærmet, når det spidser til, det har vi alle oplevet for 13 år siden i Quingdao. Det bliver der brug for her er i Enoshima. Intet er afgjort for det danske team, men flere af de tocifrede tunge placeringer er der ikke plads til, hvis drømmen om medaljer skal bestå.