fbpx

Kommentar: Det er bare så overskudsagtigt…

Related Articles: Anne-Marie: Guldfavorit i Laser Radial

Ved OL i Laser Radial har vi Anne-Marie Rindom, og så er der alle de andre, som må tage til takke, og kæmpe om sølvet.

Ja, jeg ved godt at vi mangler to sejladser inden Medal Race, en disciplin som blev indført for år tilbage, for at afgøre medaljerne på selve dagen – altså sejlernes 100 meter finale.

Før de to sidste sejladser er Rindom noteret for 25 point, netto. Hun fører med 21 point ned til finske Tuula Tenkenen på andenpladsen, og med 22 point til svenske Josefin Olsson på tredje, to som ikke var blandt favoritterne til OL medaljer.

Favorit væk
Nej, blandt de virkelig favoritter var OL-guld-vinderen fra Rio Marit Bouwmeester. Hollænderen kom rigtig skidt fra start med tunge placeringer, og i torsdagens første sejlads blev hun diskvalificere med BFD (Sort flag, red.) og dermed reelt ude af medaljekampen. En af de øvrige favoritter Emma Plasschaert fra belgien havde også en tung start på OL, og lige nu er verdensmesteren fra 2018 placeret som nummer fire med hele 24 point op til Rindom.

Overskudsagtigt
Rindoms suveræne stabile serie, blev der sat en tyk streg under, da det danske guldhåb sejlede en anden- og en førsteplads hjem i torsdagens to sejladser. Andenpladsen kom i hus efter et yderst tæt opgør med nogle af de tætteste konkurrenter, men Rindom holdt hovedet koldt, og trak det (næst) længste strå. Men, især dagens prik til Rindom, er bemærkelsesværdig, og viser hvor stor selvtillid Anne-Marie sejler med. Rindom har altså kun 25 tællende point efter 8 sejladser, lidt over tre point i gennemsnit, imponerende.

I dagens anden sejlads sætter Rindom trumf på. Hun vælger at starte ved læ mærke, den såkaldte populære pin-end-start. Hun får det som hun vil have det, starter som læ båd, men det ser umiddelbart ikke godt ud på trackeren! Da første tredjedel af første kryds er sejlet, er Rindom placeret som nummer 30+ - altså godt nede i sækken.

Men for de kapsejlads-kyndige, så ved de hvor lidt der skal til, og som jeg var i dialog med et par af sejlervennerne herhjemme, der også fulgte med på trackeren, var vi enige om - vinden MÅ bare skralle på et tidspunkt, for Rindom har set noget, vi andre ikke kan se på trackeren!

Ganske rigtigt, langsomt løftede hun sig op – nu 20, så 10, og minsandten om ikke hun rundede som to’er ved topmærket. Herfra så Anne-Marie Rindom sig ikke tilbage. En hurtig løber (lænseben, red.) - og vupti, etter rundt, som holdt hele vejen hjem.

Sådan sejler kun en ægte vinder, og der skal gå meget galt, hvis det ikke bliver til OL guld – nøjagtig det som Anne-Marie selv har udråbt sig som inden OL, guld favorit.

Hvor er det bare overskudsagtigt, vi hepper med på DR1 fredag morgen, hvor du kan se de to sidste sejladser live fra kl. 05.

Kære Anne-Marie, gør arbejdet færdig fredag, så kan du nyde søndagens Medal Race uden at hænge igennem.