fbpx

Opdatering fra onsdagens OL-sejladser

Related Articles: Lin & CP: Særlig fokus på sejlads i bølger og mental træning, 49erFX: Ida & Marie - topmotiverede og sultne efter en medalje, Jonas & Jakob: Vi tror på en medalje , Lærke: Pandemien gav mig mulighed for endnu bedre forberedelse

OPDATERET kl. 11:00

Lad os bare med det samme konstatere, de danske sejlere ved OL i Tokyo gør det hamrende godt.

Som altid, så er sejlsport godt tv-eksponeret under OL, hvilket også gælder fra Tokyo. På DR (du finder den daglige kanal i DR App'n, red.) kan du følge med, hvor Bo Hasseriis og Susanne Salminen (tidligere Boidin, red.) på underholdende vis taler dig gennem sejladserne. Bo og Sus har de seneste dage talt om ’champagne-sejlads’ - og det skal vi da lige love for vi har fået serveret her på OL’s fjerdedag.

En tyfon passerede området tirsdag. Det rensede luften, solen kom frem og med 14-16 knobs vind (7-8 m/s, red.) - hvide skumtoppe på bølgerne, så fås det ikke bedre.

Fra morgenstunden onsdag, har Lærke Buhl-Hansen og den danske 49er med Jonas Warrer og Jakob Precht været på vandet, og begge har holdt sig med fremme i feltet.

Imponerende Lærke Buhl-Hansen
Lærke på RS:X laver en dags-serie på 6-5-5, hvilket er imponerende flot. Efter ni sejladser har Lærke ikke lavet en placering uden for top-10. Kan den danske surfer holde fast i den stabile serie er vi ikke i tvivl om hun vil rykke frem i den samlede stilling, hvor Lærke lige nu er placeret som nummer seks. Det må siges at være absolut godkendt, eftersom Lærkes målsætning var en placeing i top-10.

49er holder fast
Den danske 49er med Jonas Warrer og Jakob Precht har onsdag også været i action, og med deres dags-serie 5-(10)-3 holder de fast i toppen. Jonas og Jakob befinder sig lige nu på sjetteplasen, men med ganske få point op til podiepladserne. Faktisk ligger fire både inden for tre point, og med 12 sejladserne i den samlede serie, så er intet afgjort på nuværende tidspunkt.

49erFX
Ida & Marie havde også en rigtig god dag i 49erFX, hvor de holder sig med helt fremme i kampen om podiepladserne.

Dagens serie indholdt en prik, hvor de danske piger i en indædt indfigth med den britiske favorit trak det længste strå. Ida og Marie vandt læ start, og selv om den britiske båd på et tidspunkt overtog føringen, så havde de danske piger så meget overskud, at de slog væk fra deres tætteste konkurrenter på andet kryds – en beslutning som kunne være katastrofal, men i dette tilfælde viste sig rigtig. De øgede deres forspring ved andet krydsmærke, og kunne holde briterne bag sig hele vejen i mål. En flot flot prik, som faktisk er den første danske førsteplads ved OL.

Desværre var Ida og Marie også fokuseret på samme læ start i dagens tredje sejlads, men her var fordelen ved læ mærke forsvundet, så den danske båd kom knapt så godt fra start, og havde svært ved at sejle sig op. Det blev til en acceptable 11. plads, og med en femte i dagens første, indtager de en samlet fjerdeplads med fire point op til bronzeplasen.

Men, vi er kun halv-vejs i serien på 12 sejladser, så meget kan ske endnu, og Ida og Marie har tydelig bevist, at de godt kan være med helt fremme.

Nacra17
Onsdag var også dagen hvor den danske Nacra17 med Lin & CP skulle i kamp.

Med ganske frisk vind var der virkelig noget at se til for de foilende Nacra17 sejlere, og flere gange virkede det som om vi var lige på grænsen af hvad flere af besætningerne kunne magte – vi så da også kæntringer blandt besætningerne.

Om det var i overkanten, eller OL-nerver der spillede ind skal vi ikke kunne sige, men den danske båd kom nok en smule skuffen jævnt fra start. Jo, det var krævende forhold – men det har Lin & CP før vist at de kan performe i, så deres serie på 8-8-10 vil de helt sikkert ikke være tilfreds med.

Som vi her på Bådmagasinet skrev i vores optakts-artikel fra den 18. juli – så har Lin & CP netop haft fokus på sejlads i bølger, og til vores artikel udtalte CP: ”Vi er oplagt blandt medaljekandidaterne. Vi foretrækker et OL-stævne med blandede vejrforhold. Et helt stævne med blæsevejr er ikke det fedeste for os, men jeg tror fortsat, at vi kan være med i kampen om medaljer.”

Lad os håbe på et OL-stævne med blandede vejrforhold, og at CP får ret. De kan godt være med fremme, men vi skal nok se andet vejr end de forhold vi opleve på OL’s fjerdedag.


Galleri