fbpx

Flere klasser i gang med danske både helt fremme – Rindom suveræn

Opdateret kl. 10:15:
Tirsdagen ved OL i Tokyo bød på flere både på vandet – og mere luft. En varslet tyfon i området betød mere vind, og 49erFX sejlerne blev virkelig kastet ud i frisk vind, som satte sejlerne på en hård prøve i deres første sejlads. På forskellige tidspunkter lignede det en smule kaos - kæntrede både, kollitioner og drama når sejlsport viser sig med action.

49erFX med fremme
Ida & Marie lagde ud med en bagbord start – desværre ikke foran feltet, men måtte gå bag om. Vi kunne ikke rigtig se hvad det danske team havde set, men det så forholdsvis godt ud dra de rundede med fremme ved første mærke som nummer 8. De kunne desværre ikke holde placeringen, og sluttede som nummer 14 i første sejlads.

Meget bedre skulle det gå i de to næste sejladser, hvor luften stadig pressede på. En super flot fjerde og en endnu flottere tredje, betyder at den danske båd samlet ligger på OL stævnets fjerdeplads, kun ét sølle point fra guldfavoritterne fra Brasilien, som så ud til at have en nervøs start på OL. En 15. i første sejlads, hvor guldfavoritterne oplevede fejl på materialet (båden) - kluntede mærkerundninger og i det hele taget ikke en rytmne man normalt ser den brasilianske båd i. 

Rindom suverænt i front
På Laser Radial banen blev sejlads nummer fem og seks også gennemført i frisk luft – 14-17 knob (7-8 m/s, red.) og det var igen med en yderst stabil sejlende Anne-Marie Rindom.

To fjerde pladser på en taktisk svær dag, er bare helt suverænt. Når så samtidig hendes tætteste konkurrent – Rindoms træningspartner Line Flem Høst fra Norge, som førte stævnet inden dagens sejladser præsterede en 25. plads, ja så bragte Anne-Maries to flotte sejlader det danske guldhåb i en solid føring.

Med 22 netto point indtager Rindom suverænt førstepladsen, foran svenske Josefine Olsson, som med en prik og en sjetteplads i dagens to sejladser,sejlede sig ind i medaljekampen. Olsson ligger to'er med et point foran OL guldvinderen fra Rio Marit Bouwmeester, som ligger på tredjepladsen med 35 point. Anne-Marie Rindom fører altså med hele 12 point, her hvor vi er lidt over halv-vejs i serien. Seks ud af ti sejladser er gennemført, hvorefter Medal Race afvikles - en sejlads der som bekendt tæller dobbelt. 

Historien opdateres med 49er resultater senere på formiddagen - lige nu kl. 8 dansk tid er sejladserne udsat. Den danske båd med Warrer/Precht er på vandet til deres første sejladser...stay tuned.

Opdateret kl. 10:15...

Vanskelige forhold
49er sejlerne startede deres OL sejladser med en udsættelse, og banelederen havde svært ved at få lagt banen – vinden stod simpelthen og drejede for meget.

Første sejlads blev skudt i gang, og det var med den danske båd med Warrer/Precht som skudt ud af en kanon. Den danske båd runde så flot og i ensom majestæt topmærket som etter – i suveræn føring. Men ud på andet opkryds drejede vinden (igen) ca. 60 grader, hvilket bragte OL guldvinderen fra 2008 i vanskeligheder. Sejladsen blev heldigvis skudt af (aflyst, red.) - og ny startprocedure måtte påbegyndes.

I dagens anden start kom den danske båd lidt skidt fra start, og rundede første mærke som nummer 13, men herfra gik det kun én vej for Jonas Warrer og Jacob Precht. Bundmærke rundning som 12’er – næste top 7’er og slutter som nummer seks i mål – en absolut godkendt placering i en meget svær sejlads.

Onsdag holder Laser Radial sejlerne, med Rindom i spidsen, hviledag. Lærke Buhl-Hansen er tilbage på vandet, ligesom 49er og 49erFX sejladserne fortsætter deres sejladser onsdag.

Foto i galleri: Sailing Energy / World Sailing


Galleri
World Match Racing Tour

World Match Racing Tour nu også for kvinder  – men hvor er de...

Kapsejlads

GRDR ’22: Vil 'åbne' vesterhavet for sejlsport

★ Artikel

★ Kapsejladsens mange ansigter

America's Cup

Team New Zealand går efter verdens-rekorden – på land!

Kapsejlads

Palby Fyn Cup vender stærkt tilbage

Kort nyt

Als Rundt - nu også med X-appeal...

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?