fbpx

Ups and down for Rindom

Related Articles: Anne-Marie: Guldfavorit i Laser Radial, Stærkt udlæg af Rindom - eminent comeback i anden sejlads

Andendagen ved OL i Tokyo blev en dag med blandede følelser for Anne-Marie Rindom.

I dagens første – og tredje sejlads i serien, kom Rindom ikke særlig godt fra start. Midt på banen var hun pakket ned, men allerede efter første kryds havde det danske guldhåb sejlet sig op på en flot tredjeplads, og den holdt hjem.

Serien 6-5-3 efter tre sejladser ville have bragt Rindom i føring, men arrangørerne havde valgt at bringe fratrækkeren i spil, allerede efter tre sejladser – så Rindom var noteret som nummer fire, med hendes norske træningspartner Line Flem Høst på førstepladsen.

Straf?
Stik modsat skulle det gå i dagens anden sejlads. Efter en flot start ved læ mærke, og med helt fremme ved første topmærke, gik det galt på første lænseben, en disciplin som Rindom ellers er suveræn til. Sejladsen blev ikke transmitteret live, så om Rindom udførte en straf, eller blev ramt af en større vinddrejning, skal vi ikke kunne sige på nuværende tidspunkt – men pludselig mistede Anne-Marie rigtig mange pladser, og var på 20. pladsen, bestemt ikke noget som Rindom er vandt til, og så på et lænseben! Efterfølgende forlyder det at Anne-Marie simpelthen satsede og lavede en stor fejl. 

Rindom fik kæmpet sig tilbage på en 13. plads, en placering som vi håber bliver Rindoms fratrækker.

Træningspartner i front
Efter fire sejladser har norske Line Flem Høst lagt sig i front. Line har op til OL trænet sammen med Rindom, og med serien (20)-3-1-3 – 7 point, fører Høst med to point foran grækeren Karachaliou som med serien 2-(19)-6-1 med 9 point indtager stævnets andenplads. Rindom indtager stævnets tredjeplads med serien 6-5-3-(13) – 14 point.

Det noget specielle ved OL-stævnet her, er at arrangørerne lader fratrækkeren gælde her fra kun fire sejladser, en procedure som normalt bliver indført fra efter fem sejladser. Skulle alle sejladser tælle med lige nu, så ville Rindom og Høst dele førstepladsen, begge med 27 point.

Det ændre ikke ved norske Høst er kommet rigtig flot fra start – Rindom virker meget stabil, og hendes tætteste konkurrenter kan absolut ikke tillade sig at lave flere ’tunge’ placeringer. På femtepladsen finer vi den forsvarende OL-vinder fra Rio, hollandske Marit Bouwmeester, som med serien (21)-14-7-2 bestemt ikke kan tillade sig flere sejladser nede i rækkerne, hvis drømmen om endnu en OL medalje skal bestå.

nor host web
Rindoms norske træningspartner Line Flem Høst er kommet rigtig flot fra start, og fører OL stævnet efter fire sejladser: Foto: Sailing Energy / WS
World Match Racing Tour

World Match Racing Tour nu også for kvinder  – men hvor er de...

Kapsejlads

GRDR ’22: Vil 'åbne' vesterhavet for sejlsport

★ Artikel

★ Kapsejladsens mange ansigter

America's Cup

Team New Zealand går efter verdens-rekorden – på land!

Kapsejlads

Palby Fyn Cup vender stærkt tilbage

Kort nyt

Als Rundt - nu også med X-appeal...

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?