fbpx

Stærkt udlæg af Rindom - eminent comeback i anden sejlads

Related Articles: Anne-Marie: Guldfavorit i Laser Radial

I svære forhold lykkedes det Anne-Marie Rindom at sejle en rigtig flot sjetteplads hjem i første sejlads ved OL i Tokyo.

Rindom vandt suverænt starten ved pin-end (læ mærke, red.) og styrede hele feltet på første tredjedel af første opkryds – men en lille vinddrejning betød at den dansk guldhåb kom ind til topmærket med en smule overhøjde. Rindom rundede som 7-8’er ud på første løber. Herfra sejlede hun sig et par pladser op, og rundede som nummer fire på andet kryds.

På sidste løber løjede vinden, fra en i forvejen svag-til-jævn – så der var ikke meget vind tilbage, da en klump på seks både søgte mod bundmærket for sidste gang.

Trak det kort strå
Kort inden sidste mærkerunding så det faktisk godt ud for Anne-Marie, men som tingene udviklede sig, kom hun på yderbanen, og den Tyrkiske sejler Ecem Guzel gav ingen plads til Rindom, som så også mistede tyskeren Svenja Weger på det korte ben hen mod mållinjen – Rindom så ikke glad ud, da hun som nummer seks krydsede mållinjen i Enoshima.

Absolut brugbar
De to sejlere, der umiddelbart er udråbt som Rindoms hårdeste konkurrenter til podiet, Emma Plasschaert fra Belgien, og Marit Bouwmeester fra Holland, sluttede som henholdsvis nummer 10 & 21, og for især Bouwmeester må det betragtes som hendes fratrækker. Det er altså værd at bemærke, hvis man regnes med som en af medaljefavoritterne, så er det meget tidligt i en serie på 10 sejladser, at bruge sin fratrækker.

Mon ikke det er noget der kan få smilet frem på Rindom?

Værst tænkelige
Med direkte udsendelse fra Japan, ja så kom sejlsporten lige præcis ud for det værst tænkelige - efter første sejlads blev AP-signal flaget sat på dommerskibet, hvilket betyder udsættelse - en af sejlsportens helt store udfordringer når vi taler om Live-tv-tid, øv...

Vi følger op når, (hvis) der bliver sejlet yderligere i dag, stay tuned...

Eminent comeback 
Efter en flot start, vred vinden igen i den gale retning for Anne-Marie i dagens anden sejlads. Rindom rundede langt nede ved første mærke, men en eminent anden læns sikrede Rindom en meget flot femteplads, og med en samlet 6-5 på en meget svær dag, så er Anne-Marie altså kommet rigtig flot fra start på OL. 

En samlet andenplads med 11 point, er tæt på en drømmestart for Rindom, og især med fokus på hendes to udråbte podie-konkurrenter Plasschaert og Bouwmeester ligger langt nede på resultatlisten efter to sejladser. Tyske Svenja Weger fører OL stævnet med 6 point. 

Link til resultatliste her
World Match Racing Tour

World Match Racing Tour nu også for kvinder  – men hvor er de...

Kapsejlads

GRDR ’22: Vil 'åbne' vesterhavet for sejlsport

★ Artikel

★ Kapsejladsens mange ansigter

America's Cup

Team New Zealand går efter verdens-rekorden – på land!

Kapsejlads

Palby Fyn Cup vender stærkt tilbage

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?